Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Δολωµατικοί ψεκασµοί δακοκτονίας μέσα στον Οκτώβριο σε ολόκληρο το νησί

Δολωµατικοί ψεκασµοί δακοκτονίας μέσα στον Οκτώβριο σε ολόκληρο το νησί
Ξεκινούν από τις 19 Οκτωβρίου, δολωµατικοί ψεκασµοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέµηση του Δάκου της ελιάς σε όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού και θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2017.

Η τελευταία φορά που έγιναν ψεκασμοί δακοκτονίας στο νησί της Ρόδου ήταν κατά το τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη.

Παρακάτω η ανακοίνωση της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας της ΠΝΑΙ :

« Από την ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωµατικοί ψεκασµοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέµηση του ∆άκου της ελιάς από τις 19 Οκτωβρίου 2017, οι οποίοι θα διαρκέσουν περίπου µέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2017 σε όλες τις ∆ηµοτικές Κοινότητες της νήσου Ρόδου.

Επισηµαίνουµε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήµατα τους όσα είναι περιφραγµένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυµούν, προκειµένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι µελισσοκόµοι και οι κτηνοτρόφοι να αποµακρύνουν τα µελισσοσµήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόµενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισηµάνουν µε κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήµατά τους περιµετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασµός από τα συνεργεία ψεκασµού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στην ∆/νση Αγροτικής Οικονοµίας ∆ωδ/σου – Τµήµα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονοµικού Ελέγχου τηλ. 2241364912, 2241364926 και 2241364913.
»

Πηγή: ΠΝΑΙ

↪ Αναρτήθηκε: 17 Οκτωβρίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1134 φορές