Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Ρόδου

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Ρόδου
Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ρόδου στις (28/09/2017) για ακόμη μια χρονιά ενισχύονται οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, βάση κριτηρίων. Στις ορεινές περιοχές συγκαταλέγεται και η Ψίνθος. Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης παρακάτω :

« Η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης Ηλικίας, ΑμέΑ και Εθελοντισμού, ενημερώνει πως για ακόμη μια χρονιά ενισχύονται οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Το ύψος της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ύψος:

α) των 600 ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν ξεπερνά το ποσό των 3.000 ετησίως

β) των 300 ευρώ εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ των ποσών 3.000-4.700 ευρώ.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το συνολικό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 4.700 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι όσοι κατοικούν στις:

Ορεινές Κοινότητες Δήμου Ρόδου: Αγ. Ισίδωρος, Απολακκιά, Απόλλωνα, Αρνίθα, Αρχάγγελος, Αρχίπολη, Βάτι, Διμυλιά, Έμπωνας, Ίστριος, Κάλαθος, Κρητηνία, Λάερμα, Λάρδος, Λιβάδια, Λίνδος, Μαλώνα, Μάσαρη, Μεσαναγρός, Μονόλιθος, Πλατάνια, Προφίλια, Πυλώνα, Σάλακος, Σιάνα, Ψίνθος.

Μειονεκτικές Περιοχές (Κοινότητες) Νήσου Ρόδου: Αφάντου, Δαματριά,Θεολόγος, Καλαβάρδα, Καλυθιές, Κοσκινού, Κρεμαστή, Μαριτσά, Παραδείσι, Παστίδα, Σορωνή, Ιαλυσός, Φάνες.

Μειονεκτικές Περιοχές (Κοινότητες) Επαρχίας Ρόδου: Ασκληπιειό, Γεννάδι, Λαχανιά, Κατταβιά.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα ακόλουθα:

1. Αίτηση του δικαιούχου.
2. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας από την οποία να προκύπτει η επί 2ετία, τουλάχιστον, διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή.
3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016.
4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 περί της μη είσπραξης της οικογενειακής ενίσχυσης για την ίδια οικογένεια για το έτος 2017.
5. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου του δικαιούχου.
6. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου αναγράφεται ο ΙΒΑΝ του δικαιούχου.
7. Για μονογονεϊκή οικογένεια: Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης κι έγγραφα που αποδεικνύουν την επιμέλεια των παιδιών.

Οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης για το 2017 μπορούν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. Τέλος μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.apdaigaiou.gov.gr/?page_id=16232
»

Πηγή: Ενιαίος Δήμος Ρόδου

↪ Αναρτήθηκε: 29 Σεπτεμβρίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1169 φορές