Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Συζητήθηκε ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αίτηση ανάκλησης που άσκησε η ΠΝΑΙ

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αίτηση ανάκλησης που άσκησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Συζητήθηκε σήμερα (04/07/2017) στην Αθήνα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η αίτηση ανάκλησης που άσκησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατά της υπ’ αριθμ. 135/2017 πράξης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τον διεθνή διαγωνισμό για την «Παροχή υπηρεσιών Καθημερινής Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης έργου : Ύδρευση Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά». Στην συνδερίαση παρέστησαν ο Περιφερειάχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Παρακάτω Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου :

« Γιώργος Χατζημάρκος: «Πιστεύουμε στην ευθυκρισία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αισιοδοξούμε για το αποτέλεσμα»

Συζητήθηκε σήμερα, Τρίτη, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αίτηση ανάκλησης που άσκησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατά της υπ’ αριθμ. 135/2017 πράξης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τον διεθνή διαγωνισμό για την «Παροχή υπηρεσιών Καθημερινής Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης έργου : Ύδρευση Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά».

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρέστη σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να υποστηρίξει την προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Ρόδου, συνοδευόμενος και από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, η παρουσία του οποίου είχε σκοπό να επιβεβαιώσει το επιτακτικό δημόσιο συμφέρον.

Τοποθετούμενος ο Περιφερειάρχης ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανέπτυξε το ιστορικό του έργου, την μάχη με τον χρόνο που η περιφερειακή αρχή έδωσε από το 2014, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να καταστεί πλήρως λειτουργικό, να αποσβέσει τον κίνδυνο επιστροφής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την διαχείριση και συντήρησή του, μετά την απόφαση του απόφαση του κράτους να μεταφέρει την ευθύνη του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σχετικά με το θέμα, ο Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήθηκε σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε η Περιφέρεια, κατά της απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να της επιτραπεί να αποδώσει στους πολίτες της Ρόδου το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Φράγματος Γαδουρά, το μόνο που μπορεί να δώσει την λύση στο χρονίζον πρόβλημα της υδροδότησης της Ρόδου. Με σαφήνεια, τεκμηρίωση, επιστημονική και νομική επάρκεια, παρουσιάστηκαν από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα επιχειρήματα με τα οποία υποστηρίζεται και αποδεικνύεται η πληρότητα και η ορθότητα του τιτάνιου αγώνα, που η Περιφέρεια έδωσε από τον Μάιο του 2016, οπότε και ξεκίνησε τον σχετικό διαγωνισμό. Πιστεύουμε στην ευθυκρισία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αισιοδοξούμε για το αποτέλεσμα
».

Πηγή: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Δελτίο Τύπου

↪ Αναρτήθηκε: 04 Ιουλίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1266 φορές