Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ο σύλλογος CENTENNIAL LIONS SIVITHOS RHODES BRANCH

Ο σύλλογος CENTENNIAL LIONS SIVITHOS RHODES BRANCH - Γνωρίζοντας τον νέο σύλλογο.
Την ερχόμενη Κυριακή (14/05/2017) πρόκειται να λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ψίνθου η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου συλλόγου Centennial Lions Sivithos Branch ο οποίος είναι ένα branch της Λέσχης Lions Σωκράτης Ζωγράφου. O σύλλογος πρόκειται να τιμήσει τις πολύτεκνες μητέρες της Ψίνθου άνω των 75 ετών.

« Η εκδήλωση γίνεται μέσα στα πλαίσια της ανάδειξης της κοινωνικότητας, και την ανάδειξη κάποιων ανθρώπων που αξίζουν ένα Μπράβο. Το μήνυμα των Lions είναι WE SERVE, και με αυτό το σκοπό, θα γίνει προσπάθεια για την παροχή στήριξης στους κατοίκους αυτού του όμορφου χωριού, σε συνεργασία πάντα με τους ιθύνοντες. Εύχομαι γρήγορα πολλές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου. » Ιωάννης Θεοδοσίου

Ποιος είναι όμως ο νέος σύλλογος, πότε ιδρύθηκε, πόσα μέλη έχει, ποιος ο σκοπός και οι επικείμενες δράσεις του, τι είναι ο λαϊονισμός ;

Με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση απευθυνθήκαμε στον νέο σύλλογο Centennial Lions Sivithos Branch και θέσαμε στην πρόεδρο κυρία Καίτη Καστρουνή ορισμένες ερωτήσεις που θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας. Μας απάντησε άμεσα ο Σύνδεσμος της Λέσχης Σωκράτης Ζωγράφου με το Branch SIVITHOS και Γραμματέας των Lions Ελλάδας - Κύπρου l. κ. Ιωάννης Θεοδοσίου τον οποίο και ευχαριστούμε :

Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογος CENTENNIAL LIONS SIVITHOS RHODES BRANCH, ποιοι τον απαρτίζουν και πόσα μέλη διαθέτει ;

Το Branch CENTENNIAL LIONS SIVITHOS RHODES BRANCH, ιδρύθηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2017. Το Branch αποτελείται τώρα από 6 μέλη, και μαζί με την Πρόεδρό του, Καίτη Καστρουνή 7 και όταν συγκεντρωθούν 20 θα γίνει μία αυτοτελής Λέσχη.

Στο όνομα του συλλόγου περιέχεται μια από τις ιστορικές ονομασίες του χωριού Σίβυνθος πως επιλέχθηκε η αρχαία αυτή ονομασία του χωριού από τον σύλλογο σας ;

Την αρχαία ονομασία την επινοηθήκαμε, για να συνδέσουμε την σημερινή ομορφιά της με την ιστορία της.

Ποιος είναι ο σκοπός του συλλόγου, ποια τα άμεσα σχέδια και οι δράσεις ;

Ο σκοπός μας βασικά είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο (ηθική και υλική). Είμαστε Διεθνής Οργάνωση, και είμαστε πάντα παρόντες, σε οποιεσδήποτε ανάγκες δημιουργηθούν, από καταστροφές, σεισμούς, πλημμύρες, τυφώνες κλπ. Ισχύει το σύνθημά μας, «όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν και οι Lions». Η παρουσία των Lions, δόθηκε και με τις πλημμύρες που έγιναν στο νησί μας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο υπήρξε μια «διαμάχη» με την Λέσχη LIONS Ρόδου, ποιά η σχέση του CENTENNIAL LIONS SIVITHOS RHODES BRANCH και της Λέσχης LIONS Ρόδου ;

Εμείς δεν έχουμε κάποιο θέμα, με τις λέσχες της Ρόδου. Δυστυχώς η απάντηση που δώσαμε, ήταν σε μια κακοήθη δημοσίευση, συγκεκριμένης κυρίας, που δεν χειρίστηκε κόσμια, μια κατάσταση. Λαϊονισμός σημαίνει ήθος, αγάπη και φροντίδα στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Διαμάχη δεν θα μπορούσα να την πω, είχαν μια αμφιβολία, για την ορθή ίδρυση του Branch, και μετά την απάντηση από τους Διεθνείς Lions ότι όλα ήσαν σύμφωνα με τους Κανονισμούς, νομίζουμε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα θέμα. Η σχέση μας είναι της ευγενούς άμιλλας, διότι ότι κάνει ο ένας, έχει θετικό αντίκτυπο στη Διεθνή μας Οργάνωση.

Τέλος πείτε μας λίγα λόγια για τον Λαϊονισμό, τι είναι ;

Ο Λαϊονισμός είναι μια διεθνής οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1917, από τον Ιδρυτή Melvin Jones. Ήδη έχουμε συμπληρώσει μία εκατονταετία, και βαίνουμε στη δεύτερη. Από τους πίνακες που υπάρχουν, φαίνεται ότι έχουν εξυπηρετηθεί 120.000.000 άνθρωποι. Έχει εξαπλωθεί σε 217 χώρες, και τα μέλη υπερβαίνουν το 1.400.000. Στην Ελλάδα και Κύπρο, που έχουμε τον ειδικό αριθμό 117, έχουμε 90 λέσχες και τα μέλη υπερβαίνουν τις 2.000. Ασχολείται με θέματα της φτώχειας, τη νεότητα, το περιβάλλον, την όραση, το διαβήτη, την ακοή και άλλες δραστηριότητες. Λειτουργούν κοινωνικά Λαϊονικά ιατρεία σε μερικές πόλεις, που εξετάζονται δωρεάν όσου έχουν προβλήματα και είναι άποροι ή ανασφάλιστοι. Η Helen Keller, μας έχει ονομάσει «Ιππότες κατά του σκότους». Δημιουργείται και Τράπεζα Οφθαλμών, όπου θα παρέχονται μοσχεύματα κερατοειδούς δωρεάν. Η οργάνωσή μας, ως εκπρόσωπος των εθελοντικών Οργανώσεων, κατέχει έδρα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, και μία ημέρα το χρόνο προεδρεύει ο εκπρόσωπος της οργάνωσής μας. Στην νήσο Ρόδο, εκτός από το Branch, δραστηριοποιούνται και δύο ακόμα Λέσχες, η λέσχη ΡΟΔΟΣ και η λέσχη ΗΛΙΟΥΣΑ με εκλεκτά μέλη της Ροδιακής Κοινωνίας. Τις θεωρούμε φίλες λέσχες, γιατί ο αγώνας είναι κοινός, και δεν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε. Μεμονωμένα φαινόμενα, μελών, που δρουν ενάντια στη λαϊονική δεοντολογία και φιλοσοφία, και έχουν παρεξηγήσει την εισδοχή τους, τα αποβάλλει η ίδια η οργάνωση. Εμείς ακολουθούμε το μήνυμα της Κυβερνήτου μας, που είναι ΕΡΓΟ ΑΓΑΠΗΣ και με αυτό πορευόμαστε, αναρριχώμενοι σε νέους στόχους, που μπορεί να φαίνονται απλησίαστοι, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι, επιτυγχάνουμε το ακατόρθωτο. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

↪ Αναρτήθηκε: 12 Μαΐου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1703 φορές