Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Άρχισε τις διακοπές νερού η ΔΕΥΑΡ αλλά με πολλά λάθη

Λάθος ειδοποιήσεις για επικείμενη διακοπή του νερού απο τη ΔΕΥΑΡ
Απο τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) άρχισε τη διακοπή παροχής ύδρευσης στους μεγαλοοφειλέτες της. Συγκεκριμένα στο στόχαστρο της επιχείρησης είχε ανακοινωθεί ότι βρίσκονταν οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 10.000 ευρώ από ληξι­πρόθεσμους λογαριασμούς.

Η ΔΕΥΑΡ υποστηρίζει ότι προχωρεί στις διακοπές αυτές σε μια προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια της αφού έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση απο τα χρέη των περασμένων ετών που «κληρονόμησε» απο τις έξι ΔΕΥΑ του νησιού καθώς επίσης και απο τα μειωμένα έσοδα της λόγο της αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών πολλών καταναλωτών.

Και ενώ όλοι περίμεναν το αυτονόητο, ότι στο στόχαστρο θα έμπαιναν οι μεγαλοοφειλέτες, όπως είχε ανακοινωθεί, χτές άρχισαν τα παρατράγουδα !

Εκατοντάδες συμπολίτες μας τόσο απο τη πόλη της Ρόδου όσο και απο διάφορα χωριά του νησιού, αν και είχαν πληρώσει κανονικά τους λογαριασμούς του νερού τους τις προηγούμενες ημέρες, έλαβαν ειδοποιήσεις για επικείμενη διακοπή του νερού λόγο ανεξόφλητων λογαριασμών ! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί καταναλωτές να διαμαρτυρηθούν έντονα τόσο τηλεφωνικά όσο και με τη φυσική τους παρουσία στα κεντρικά της ΔΕΥΑΡ.

Μετά απο την αντίδραση του κόσμου η ΔΕΥΑΡ ξεκαθάρισε πως δεν θα κοπεί σε κανένα καταναλωτή που πλήρωσε το νερό και πως η διακοπή του νερού θα γίνει μόνο σε μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι αν και ειδοποιούνται δεν προβαίνουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους.

Αν και η «παρεξήγηση» λύθηκε, για ακόμα μια φορά οι πολίτες-καταναλωτές γίνονται μάρτυρες της καταφανούς έλλειψης οργάνωσης και αδυναμίας των υπηρεσιών αυτών να λειτουργήσουν σωστά, ενώ είναι βέβαιο ότι η αξιοπιστία χάνεται όταν συμβαίνουν τέτοια λάθη ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνάει όλος ο κόσμος.

↪ Αναρτήθηκε: 12 Μαρτίου 2013 :: Αναγνώστηκε: 1758 φορές