Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Τα μηνύματα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Δημάρχου Ρόδου για το 2017

Τα μηνύματα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου για το νέο έτος 2017.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το 2017, να αισθανθούμε όλοι νησιά, σε μια κοινή θάλασσα

« Φίλες και φίλοι, σε λίγο αφήνουμε πίσω μας το 2016. Μια ακόμη σκληρή και δύσκολη χρονιά στην οποία καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, χάρη στο σχέδιο, στην αποφασιστικότητα, στη δουλειά μας.

Οφείλουμε όλοι να αφήνουμε πίσω όσα μας πληγώνουν και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να υπηρετήσουμε το Αρχιπέλαγός μας, το Αιγαίο και όλα εκείνα που διαχρονικά συμβολίζει. Το Ανώτερο, το Ωραίο, το Αληθινό, το Ευγενικό.

Μας έλειψε η συλλογικότητα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα νησιά μας είναι χωρισμένα μόνο στην επιφάνεια. Άρρηκτα δεμένα και ενωμένα στο βάθος, για να δώσουν τις μάχες που έχουν μπροστά τους, για την επιβίωση, για την ανάταση που όλοι έχουμε ανάγκη.

Το 2017, να αισθανθούμε όλοι νησιά... σε μια κοινή θάλασσα!

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος
»

-

ΜHΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ

« Το 2016 ήταν μία ακόμη εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, που η οικονομική κρίση γονάτισε το σύνολο των κατοίκων της χώρας.

Μία χρονιά, που χαρακτηρίστηκε από ανησυχία και αστάθεια σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, που μέσα από αυτό το γενικότερο αρνητικό περιβάλλον, περιμένουμε ακόμη την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της χώρας μας μετά από την πολύχρονη εθνική προσπάθεια.

Μέσα από όλες αυτές τις εμπειρίες της χρονιάς, που φεύγει ας κρατήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία. Ας μοιραστούμε τα συναισθήματα μας και τις εμπειρίες μας με τους συνανθρώπους μας. Να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας. Συμπόνοια στους ανήμπορους. Βοήθεια και αγάπη. Ελπίδα στους νέους μας. Όλα αυτά είναι μέρος του πολιτισμού και της παράδοσης μας. Όλα αυτά συμπυκνώνουν τις αξίες και τις αρχές μας μέσα από τις οποίες θα πραγματώσουμε τους στόχους μας και θα επιτύχουμε τις λύσεις.

Η επινοητικότητα και η δυναμική των νέων ανθρώπων, των φρέσκων αντιλήψεων και ιδεών, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς θα ξαναενώσει την κοινωνία και θα σταθεί απέναντι σ’ ένα κόσμο αφόρητα πραγματιστικό και ωφελιμιστικό.

Ο Δήμος Ρόδου, με γνώμονα τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, στην ισότητα και στη ζωή στάθηκε αρωγός και κοινωνικός συμπαραστάτης σε κάθε άνθρωπο, ΄Ελληνα ή αλλοδαπό. Στήριξε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες βοηθώντας με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα προσέφερε μέσα από το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου μας χαρά στα παιδιά μας.

Μέσα από τον ειλικρινή διάλογο, την συνεργασία και την επικοινωνία θα προχωρήσουμε το νέο έτος, δημιουργώντας στέρεες προοπτικές για τον τόπο μας. Το οφείλουμε στις νέες γενιές, το οφείλουμε στους συμπολίτες μας.

Ας υποδεχτούμε το 2017 με χαρά και πίστη. Και ας ευχηθούμε σ όλους δύναμη, δημιουργία, πρόοδο, ανάπτυξη για το καλό του τόπου μας και προσωπική και οικογενειακή χαρά, υγεία και ευημερία.

'ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ'

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
»


↪ Αναρτήθηκε: 01 Ιανουαρίου 2017 :: Αναγνώστηκε: 1237 φορές