Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Ανοίγουν τα ελαιοτριβεία για την ελαιοκομική περίοδο 2016-2017
Από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 επιτρέπεται η έναρξη λειτουργίας των ελαιοτριβείων όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ελαιοκομική περίοδο 2016-2017.

Σε αντίθεση με τον περασμένο χρόνο, η φετινή χρονιά στην Ψίνθο για τους ελαιοπαραγωγούς αναμένεται να μην είναι ιδιαίτερα καλή αφού απ ότι παρατηρείται δεν υπάρχει μεγάλη καρποφορία στα ελαιόδεντρα. Λίγο η καλή περυσινή χρονιά για πολλούς, λίγο οι μειωμένες βροχοπτώσεις και η αυξημένη ηλιοφάνεια φέτος φαίνεται να περιορίζουν την παραγωγή.

Όσοι πάντως σπεύσουν στα ελαιοτριβεία από την πρώτη κιόλας μέρα (5 Νοεμβρίου) καλό θα ήταν να έχουν τηλεφωνήσει πρώτα στο ελαιοτριβείο της επιλογής τους για να επιβεβαιώσουν αν όντως το ελαιοτριβείο λειτουργεί.

Στην Ψίνθο για ακόμα μια χρονιά, κλειστό θα παραμείνει το ελαιοτριβείο του χωριού κάτι που έχει ως συνέπεια οι ελαιοκαλλιεργητές - παραγωγοί να αναγκάζονται να πηγαίνουν στα ελαιοτριβεία των γειτονικών χωριών.

Όσο και αν μοιάζει σήμερα απίστευτο, κάποτε στην Ψίνθο υπήρχαν συνολικά τέσσερα ελαιοτριβεία, διαβάστε από την κατηγορία Ψινθογνωσία του Psinthos.net: «Το λιομάζωμα και τα ελαιοτριβεία της Ψίνθου παλαιότερα».


Παραδοσιακή ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ στη Ψίνθο
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  04 November 2016
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 984 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !
Επιγραφές Periclis