Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Εγκατέλειψαν σκελετωμένα σκυλιά στην Ψίνθο

Την Δευτέρα (29/08/2016) μια παρέα παιδιών βρήκαν δύο φοβισμένα σκυλιά να περιφέρονται στην πλατεία του χωριού. Όπως μας είπαν τα παιδιά, τα σκυλιά αυτά δεν ανήκουν σε κάποιον κάτοικο του χωριού και το πιθανότερο είναι ότι ο άγνωστος ιδιοκτήτης τους τα έφερε και τα παράτησε στην Ψίνθο ! Τα σκυλιά όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω είναι σχεδόν σκελετωμένα και χρειάζονται άμεσα φροντίδα και φαγητό.

Εγκατέλειψαν σκελετωμένα σκυλιά στην Ψίνθο
Εγκατέλειψαν σκελετωμένα σκυλιά στην Ψίνθο
Εγκατέλειψαν σκελετωμένα σκυλιά στην Ψίνθο

Όλες αυτές τις δώδεκα μέρες τα σκυλιά συντηρούνται μόνο από τα παιδιά που τα εντόπισαν, είτε με λίγο φαγητό ή με προσωρινή «στέγη» που τους προσφέρουν στις αυλές των σπιτιών τους, όμως αυτό δεν είναι λύση και όλοι αναρωτιόνται αν θα ενδιαφερθεί κάποιος για αυτά τα ζώα που εγκαταλειφθήκαν στο χωριό.

Τι γίνεται όμως σ αυτή την περίπτωση όπου κάποιος παρατάει ένα ζώο και αυτό μένει αδέσποτο ; Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς), στην περίπτωση αυτή: «..οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αυτό μπορεί να πραγματοποιείται και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά, διαθέτουν κατάλληλη υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων ή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού. Για τον παραπάνω σκοπό, κάθε Δήμος, ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι, ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης των ζώων συντροφιάς.»

↪ Αναρτήθηκε: 09 Σεπτεμβρίου 2016 :: Αναγνώστηκε: 1620 φορές