Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Νέο νυχτερινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από Ρόδο για Ψίνθο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο

Νέο νυχτερινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από Ρόδο για Ψίνθο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο
Ακόμα ένα δρομολόγιο αυτή φορά νυχτερινό, προστίθεται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για την Ψίνθο από την Δευτέρα 22/08/2016 μετά από ενέργειες της Τοπικής Κοινότητα Ψίνθου όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Καρίκης Κυριάκος.

Έτσι στα υφιστάμενα τρία δρομολόγια, δύο εκ των οποίων ξεκινούν από την Ψίνθο στις 07:15 το πρωί και στις 15:00 το μεσημέρι και ενός που ξεκινά στις 14:20 το μεσημέρι από την πόλη της Ρόδου, τώρα προστίθεται και ένα νυχτερινό δρομολόγιο από την πόλη της Ρόδου προς Ψίνθο στις 21:15 μόνο όμως για τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Επίσης το πρωινό δρομολόγιο στις 7:15 όπως γνωρίζουν όσοι χρησιμοποιούν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την μετακίνηση τους δεν ισχύει κάθε Κυριακή.

Ένα νυχτερινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που να συνδέει την Ρόδο με την Ψίνθο ήταν κάτι που έλλειπε από το χωριό, έστω και αν ισχύει μόνο για τρεις μέρες της εβδομάδας είναι μια επιπλέον επιλογή για τους κατοίκους του χωριού και τους επισκέπτες της Ψίνθου.

Η τιμή του εισιτηρίου ανά άτομο για κάθε ένα από τα τέσσερα δρομολόγια είναι 2,80 ευρώ.

Πίνακας δρομολογίων ΚΤΕΛ

Ορισμένοι πάντως θεωρούν την τιμή του εισιτηρίου υψηλή, αφού κάποιος για να πάει στη Ρόδο και να γυρίσει στη Ψίνθο με το ΚΤΕΛ θα χρειαστεί συνολικά 5,60 ευρώ, σχεδόν δηλαδή όσα θα έβαζε σε βενζίνη για να πάει με ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού.

Το θέμα της συγκοινωνίας στη Ψίνθο είναι διαχρονικά ένα πρόβλημα αφού τα δρομολόγια ανέκαθεν υπήρξαν λιγοστά. H Ψίνθος όπως τα περισσότερα χωριά και τα απομακρυσμένα σημεία του νησιού αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα αφού περισσότερα δρομολόγια δεν προστίθενται λόγω του περιορισμένου αριθμού επιβατών και άρα των περιορισμένων εσόδων για μια επιχείρηση αυτού του τύπου. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το αυτοκίνητο ή την μηχανή και με τα χρόνια το λεωφορείο έχασε την «δημοφιλία» του. Η αύξηση της τιμής της βενζίνης όμως τα τελευταία έτη, επαναφέρει το θέμα της ανάγκης για ύπαρξη φτηνής και δημόσιας συγκοινωνίας για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη ηλεκτρονική δημοσκόπηση μέσα από το Psinthos.net το 2015, ρωτήσαμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, ποια είναι η γνώμη τους για την οδική σύνδεση του χωριού (μέσω ΚΤΕΛ). Από τους 27 συνολικά χρήστες που θέλησαν να εκφράσουν γνώμη επί του θέματος, 9 είπαν ότι η οδική σύνδεση είναι ανεπαρκής, 9 είπαν ότι θα επιθυμούσαν να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, 4 είπαν ότι δεν χρησιμοποιούν λεωφορείο του ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις τους, 2 είπαν ότι θα προτιμούσαν την ΡΟΔΑ αντί του ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια στη Ψίνθο, 1 είπε ότι θα προτιμούσε να μπει (άλλος) ιδιώτης ενώ μόνο 1 έκρινε ότι η οδική σύνδεση της Ψίνθου με τα άλλα μέρη του νησιού ήταν επαρκής !
* Καταγράφηκε και 1 απάντηση Δεν ξέρω .

↪ Αναρτήθηκε: 19 Αυγούστου 2016 :: Αναγνώστηκε: 2309 φορές