Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ξεκινάνε οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του Δάκου των ελαιοδέντρων

Ξεκινάνε οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του Δάκου των ελαιοδέντρων (6 - 13/08/2016 Ψίνθος)
Στις 5 Αυγούστου ξεκινάνε οι δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του Δάκου των ελαιοδέντρων στο νησί της Ρόδου. Στο διάστημα μεταξύ 6 και 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί και στη Ψίνθο.

Παρακάτω η ανακοίνωση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου για τους φετινούς ψεκασμούς :

« Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς στο νησί της Ρόδου ως εξής:

Α) Στις ΔΚ Ιαλυσού, Αγ. Ισιδώρου, Απολλώνων, Δαματριάς, Διμυλιάς,Έμπωνας, Θεολόγου, Καλαβαρδών, Κρεμαστής, Κρητηνίας, Μαριτσών, Μονολίθου, Παραδεισίου, Παστίδας, Πλατανίων, Σαλάκου, Σιαννών, Σορωνής, Φανών από τις 5 Αυγούστου 2016 και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 12 Αυγούστου 2016.

Β) Στις ΔΚ Αρχαγγέλου, Αφάντου, Απολακκιάς, Αρνίθας, Αρχίπολης, Ασκληπειού, Βατίου, Γενναδίου, Ιστρίου, Καλάθου, Καλυθιών, Κατταβιάς, Κοσκινού, Λαέρμων, Λάρδου, Λαχανιάς, Λίνδου, Μαλώνας, Μασσάρων, Μεσαναγρού, Προφύλιας, Πυλώνας, Ψίνθου από τις 6 Αυγούστου 2016, και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2016.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, τηλ. 2241364912,2241364926 και 2241364913.
»

Πηγή: ΠΝΑΙ - Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου

↪ Αναρτήθηκε: 04 Αυγούστου 2016 :: Αναγνώστηκε: 1589 φορές