Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Όταν κάποτε «χιόνισε» στη Ψίνθο !

Όταν κάποτε «χιόνισε» στη Ψίνθο !
Μιας που σήμερα Σάββατο (1/12/12) μπήκαμε και επίσημα στον φετινό Χειμώνα και ήδη έχει αρχίσει να κάνει λίγο κρύο, ας θυμηθούμε πως ήταν κάποτε όταν «χιόνισε» στη Ψίνθο !

Για την ακρίβεια, δεν ήταν χιόνι αλλά χιονόνερο (χαλάζι) ενώ η ποσότητα που έπεσε καθώς και η σύσταση του χιονόνερου σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε εκείνη την ημέρα (ήδη απο το βράδυ) το έκαναν να μοιάζει με χιόνι.

Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση του φαινομένου που ολόκληρο το χωριό είχε «ντυθεί» στα λευκά καθώς και περιμετρικά τα γύρω βουνά σε μεγάλη απόσταση.

Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού τα πρώτα μηχανήματα άνοιξαν τους δρόμους που είχαν κλείσει απο το περίεργο αυτό «χιόνι», ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στη πλατεία του χωριού όπου μάλιστα στήθηκαν και «χιονάνθρωποι» που δεν διέφεραν καθόλου απο εκείνους με πραγματικό χιόνι !

Για του λόγου το αληθές και προς θύμηση, δείτε το βίντεο που ακολουθεί απο εκείνη την ημέρα (το βίντεο αυτό μαγνητοσκοπήθηκε απο αναλογική κάμερα, τότε δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα ευρέως οι σημερινές ψηφιακές κάμερες ενώ τα κινητά τηλέφωνα ακόμα δεν διέθεταν ενσωματωμένη κάμερα ) :

↪ Αναρτήθηκε: 01 Δεκεμβρίου 2012 :: Αναγνώστηκε: 2467 φορές