Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Όταν κάποτε «χιόνισε» στη Ψίνθο !
Όταν κάποτε «χιόνισε» στη Ψίνθο !
Μιας που σήμερα Σάββατο (1/12/12) μπήκαμε και επίσημα στον φετινό Χειμώνα και ήδη έχει αρχίσει να κάνει λίγο κρύο, ας θυμηθούμε πως ήταν κάποτε όταν «χιόνισε» στη Ψίνθο !

Για την ακρίβεια, δεν ήταν χιόνι αλλά χιονόνερο (χαλάζι) ενώ η ποσότητα που έπεσε καθώς και η σύσταση του χιονόνερου σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε εκείνη την ημέρα (ήδη απο το βράδυ) το έκαναν να μοιάζει με χιόνι.

Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση του φαινομένου που ολόκληρο το χωριό είχε «ντυθεί» στα λευκά καθώς και περιμετρικά τα γύρω βουνά σε μεγάλη απόσταση.

Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού τα πρώτα μηχανήματα άνοιξαν τους δρόμους που είχαν κλείσει απο το περίεργο αυτό «χιόνι», ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στη πλατεία του χωριού όπου μάλιστα στήθηκαν και «χιονάνθρωποι» που δεν διέφεραν καθόλου απο εκείνους με πραγματικό χιόνι !

Για του λόγου το αληθές και προς θύμηση, δείτε το βίντεο που ακολουθεί απο εκείνη την ημέρα (το βίντεο αυτό μαγνητοσκοπήθηκε απο αναλογική κάμερα, τότε δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα ευρέως οι σημερινές ψηφιακές κάμερες ενώ τα κινητά τηλέφωνα ακόμα δεν διέθεταν ενσωματωμένη κάμερα ) :


Παραδοσιακή ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ στη Ψίνθο
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  01 December 2012
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 2 )
→ Αναγνώστηκε 1772 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ Psinthos.net

Μπορείς να στέλνεις τα δικά σου άρθρα & ειδήσεις από/για την Ψίνθο !

Εγγραφη »