Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Ψίνθο, ρωτήθηκε κανείς ;

Νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Ψίνθο
Απο χτές στη Ψίνθο διεξάγονται εργασίες στη περιοχή όπου υπάρχουν οι κεραίες αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος των καναλιών, μόνο αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μια κεραία κάποιου τηλεοπτικού καναλιού όπως κάποιος θα νόμιζε αλλά για μια νέα κεραία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας !

Οι εργασίες στο βουνό (με οχήματα) όπως φαίνεται απο το χωριό συνεχίζονται και σήμερα ενώ απο χτές έχει υψωθεί μια νέα μεγάλη κεραία, πλάι στις υπάρχουσες.

Αλήθεια ποιός ερωτήθηκε απο τους κατοίκους της Ψίνθου για την τοποθέτηση μιας τέτοιας νέας κεραίας ; Ενημερώθηκε κάποιος πρίν ή μετά την τοποθέτηση και αν ναι ποιός και απο ποιούς ;

Όλοι γνωρίζουν ότι τέτοιες κεραίες δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε κατοικημένες περιοχές γιαυτό συνήθως επιλέγονται απομακρυσμένα σημεία. Αν και τα αποτελέσματα των ερευνών για τις επιπτώσεις απο την ακτινοβολία (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) τέτοιου τύπου κεραιών διίστανται (άλλες υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία έχει επιπτώσεις στην υγεία και άλλες όχι), οι κάτοικοι των κατοικημένων περιοχών στις οποίες τοποθετούνται είναι πάντα ανήσυχοι.

Με δεδομένη επίσης την «Ελληνική πραγματικότητα» όπου σε αρκετές περιπτώσεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας τοποθετούνται παρανόμως ακόμα και μέσα στις πόλεις πάνω σε ταράτσες πολυκατοικιών (αρκετές εξ αυτών σκοπίμως καμουφλαρισμένες ώστε να μη φαίνονται), η ανησυχία των κατοίκων των περιοχών όπου τοποθετούνται είναι δικαιολογημένη.

Για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του θέματος με τις κεραίες τέτοιου τύπου ας δούμε τι αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» σε ειδική Έκθεση του για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, όπου η Αρχή διαπιστώνει ότι «υφίσταται επιστημονική αμφιβολία ως προς το εύρος και την έκταση των πιθανολογούμενων κινδύνων από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.»

Ειδική Έκθεση: Ειδική έκθεση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
http://www.synigoros.gr/?i=quality-of-life.el.erga_diktia.30342
http://www.synigoros.gr/resources/docs/202054.pdf

Καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι απο το 2011, ισχύει νέο νομοσχέδιο (Δεκ. 2011) για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που επιταχύνει τις διαδικασίες εγκατάστασης τους και νομιμοποιεί τις υπάρχουσες παράνομες κεραίες ! Αυτό «πρακτικά» σημαίνει ότι κεραίες θα τοποθετούνται πιο εύκολα και γρήγορα και θα κατεβαίνουν πιο δύσκολα αν δεν τις αντιλαμβάνεται ο κόσμος !

Σε κάθε περίπτωση για ένα τέτοιο θέμα - που αφορά όλους τους κατοίκους του χωριού - και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα 100% ούτε απο την ίδια την επιστημονική κοινότητα αν και κατά πόσο επηρεάζεται ή όχι η υγεία των ανθρώπων που μένουν δίπλα ή σε κοντινή απόσταση απο τέτοιες κεραίες, καλό θα ήταν πρώτα οι κάτοικοι να είχαν ερωτηθεί !

Υπήρξε άραγε κάποια μελέτη που να συνέτεινε στο ότι το σημείο αυτό είναι το κατάλληλο για τη τοποθέτηση μιας τέτοιας κεραίας, απο τη στιγμή που τα σπίτια είναι τόσο κοντά ακόμα και το Δημοτικό Σχολείο της Ψίνθου ;

Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα άρθρα απο άλλες ιστοσελίδες που έχουν ενδιαφέρον :

Επιπτώσεις από Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Μύθοι και Πραγματικότητα
http://www.home-biology.gr/index.php/asirmata-ilektromagnitika-pedia-ipsilis-sixnotitas/epiptoseis-keraies-kinitis-tilefonias

Με fast track οι κεραίες κινητής
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=330416

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καρκίνος ή λευχαιμία παιδιών και εγκυμοσύνη
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=3116

Έξι βασικά ερωτήματα και απαντήσεις για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας
http://www.greenpartycy.com/environmental-issues/mobile-antenas/79-six-main-points-on-the-mobile-antenas.html

Διαδικασία Χειρισμού καταγγελιών Κινητής Τηλεφωνίας &
Έντυπο Υποβολής Αιτήματος/Καταγγελίας για Κατασκευές Κεραιών
http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antenna_Mast_Systems/procedures_form.html

↪ Αναρτήθηκε: 22 Οκτωβρίου 2012 :: Αναγνώστηκε: 2393 φορές