Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Μάνος Κόνσολας στη Βουλή για τα Κέντρα Λαθρομεταναστών
Μάνος Κόνσολας στη Βουλή για τα Κέντρα Λαθρομεταναστών
O κ. Μάνος Κόνσολας βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Εγκατ/σεων Κράτησης Αλλοδαπών (ή αλλιώς Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών) εξέφρασε την αντίθεση του στην ενδεχόμενη δημιουργία στη Ρόδο Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών και εξήγησε απο το βήμα της Βουλής στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια - που ήταν παρών - τους λόγους για τους οποίους μία τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφική για έναν τουριστικό νησί όπως η Ρόδος.

«Η Ρόδος είναι ένας ευρωπαϊκός, ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, όπως είναι και η Κως, η Μύκονος και η Κέρκυρα.

Δεν θα τολμούσα εγώ ποτέ αγαπητοί συνάδελφοι, να προτείνω να δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης και Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στη Κέρκυρα ή στη Μύκονο και την Κω.»

O κ. Κόνσολας άφησε αιχμές κατά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και τεχνοκρατών-συνεργατών του Υπουργού που όπως είπε τον οδήγησαν να ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες ότι θα γίνει Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στη Ρόδο.

Ολοκληρώνοντας ο βουλευτής πρότεινε στον Υπουργό να οριστούν κριτήρια για για την επιλογή των περιοχών που πρόκειται να δημιουργηθούν τέτοια κέντρα, κάτι που δεν υπάρχει τώρα. Τα κριτήρια αυτά κατά τον βουλευτή είναι τα εξής:

- Να μην αποτελεί τουριστικό προορισμό η περιοχή όπου πρόκειται να γίνει ένα τέτοιο κέντρο.

- Οι περιοχές αυτές μην χαρακτηρίζονται από υψηλή ή σχετική πληθυσμιακή πυκνότητα.

- Να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα εχέγγυα αξιοπρεπούς διαβίωσης, τήρησης των κανόνων υγιεινής και να όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και φρούρησης.

Παρά τη διαφωνία του, τελικά ο κυβερνητικός βουλευτής υπερψήφισε το νομοσχέδιο, γιατί όπως τόνισε βγάζει τη χώρα απο το αδιέξοδο.

Δείτε την ομιλία του κ. Μάνου Κόνσολα στη Βουλή των Ελλήνων όπως μεταδόθηκε απο το κανάλι της Βουλής στο παρακάτω βίντεο :


Παραδοσιακή ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ στη Ψίνθο
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  01 October 2012
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 1252 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ Psinthos.net

Μπορείς να στέλνεις τα δικά σου άρθρα & ειδήσεις από/για την Ψίνθο !

Εγγραφη »