Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Στρατόπεδα μεταναστών σε Ρόδο και Λέσβο αρχές του 2013 ;

Η Ρόδος λέει ΟΧΙ στα στρατόπεδα λαθρομεταναστών !
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της ΕΡΤ (ert.gr) ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα σε Σάμο και Χίο δύο στρατόπεδα λαθρομεταναστών και στις αρχές 2013 σε Ρόδο και Μυτιλήνη αγνοώντας έτσι ουσιαστικά τη τοπική κοινωνία της Ρόδου και τους εκπροσώπους της που έως το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν άλλες διαβεβαιώσεις !

Το επίμαχο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ert.gr :
http://www.ert.gr/kiononia/item/21969-Metra-kai-prwtoboylies-gia-adhlwth-ergasia-anasfalistoys-kai-metanastes

Σύμφωνα με τελευταίο άρθρο της τοπικής Εφημερίδας Ροδιακής, το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Δήμαρχου Ροδίων Στάθη Κουσουρνά τον οποίο ως πρότινος, για άλλα διαβεβαίωναν εκπρόσωποι του γραφείου του Υπουργού.

Έτσι την ερχόμενη Δευτέρα (24/09/12) ο Δήμαρχος Ροδίων καλεί σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, τους βουλευτές του νομού μας : Μίκα Ιατρίδη, Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Δημήτρη Γάκη και Δημήτρη Κρεμαστινό προκειμένου να μην προχωρήσει σε εφαρμογή μια τέτοια καταστροφική για τον τόπο μας απόφαση. Στη σύσκεψη ακόμα έχουν κληθεί ο Περιφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης καθώς και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων.

Εφημερίδα Ροδιακή - Στα κάγκελα η τοπική κοινωνία
http://rodiaki.gr/article.php?id=207551&catid=1&subcatid=5

Αν και ακόμα κανείς δεν γνωρίζει για ποια περιοχή της Ρόδου έχει γίνει αυτός ο απαράδεκτος «σχεδιασμός» για τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, είναι κάτι που ίσως ενδέχεται να αφορά άμεσα και το χωριό μας αφού δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τη Ψίνθο.

Ένα απο τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών :

Rodosalarm.gr - Το Λινοπότι στην Κώ και η Ψίνθος έχουν «προβάδισμα» για Κέντρα λαθρομεταναστών
http://www.rodosalarm.gr/index.php/topika-nea/6638--lr-

Αν και όσα γράφτηκαν για τη Ψίνθο στα δημοσιεύματα αυτά, τίποτε δεν ήταν επίσημο, οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν επιτακτική ανάγκη οι αρχές του τόπου να είναι σε εγρήγορση αλλά και να εξηγήσουν στους «αρμόδιους» που αποφασίζουν και διατάσσουν ερήμην του τοπικού Ροδιακού πληθυσμού ότι κάτι τέτοιο και ειδικά αν ποτέ γινόταν στη Ψίνθο θα ήταν καταστροφικό !

Οι «αρμόδιοι» θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να στηθεί ένα στρατόπεδο λαθρομεταναστών - ποιός ξέρει πόσων ατόμων - στο κέντρο ενός κατοικημένου χωριού 1.000 κατοίκων όπως είναι η Ψίνθος ! Ένα τέτοιο στρατόπεδο το οποίο θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της αναπνοής απο κατοικημένα σπίτια και το οποίο θα απέχει μόνο μερικά μέτρα απο το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και τη πλατεία του χωριού, απλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό απο τους κατοίκους ! Δεν είναι μόνο το χωριό και η ποιότητα ζωής των κατοίκων που θα υποβαθμιστούν αλλά και η οικονομική καταστροφή που θα πάθει η τοπική οικονομία με πρώτα τα εστιατόρια, ποιός άλλωστε θα έρχεται στη Ψίνθο να γευματίσει όταν θα ξέρει οτι εκεί παραδίπλα υπάρχει στρατόπεδο λαθρομεταναστών ; Για να μην μιλήσουμε για θέματα ασφάλειας, πληθυσμιακής αλλοίωσης και υγιεινής για ένα τόσο μικρό χωριό..

Εφημερίδα Ροδιακή - AΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ !
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=205474&catid=1&subcatid=34

Ολόκληρο το νησί της Ρόδου είναι τουριστικός προορισμός εδώ και δεκαετίες και σήμερα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας η Ρόδος συνεισφέρει σημαντικά απο τα έσοδα του τουρισμού και αντί οι «αρμόδιοι» να προσέξουν το νησί λίγο παραπάνω, πάνε να το υποβαθμίσουν ;


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Προς αποφυγήν παρερμηνειών, το παρών άρθρο και οι συντάκτες του δεν συμμερίζονται ούτε διακατέχονται απο ρατσιστικές απόψεις και φασιστικά ιδεολογήματα - ούτε κατ΄ ελάχιστο - που είναι απεχθή, καταδικαστέα και ξένα προς την ιστορία και τη παράδοση της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το παραπάνω άρθρο καταγράφει και αναδεικνύει την αγωνία ενός χωριού και των κατοίκων του των οποίων η ποιότητα ζωής και το μέλλον τους αποφασίζονται ερήμην τους, απο το κράτος, δίχως να ερωτηθούν και οι οποίοι μαθαίνουν την αλήθεια μονάχα απο τα δημοσιεύματα του τύπου. Ο ανθρώπινος πόνος και το δίκιο δεν έχουν χρώμα και δεν είναι δίκαιο στα χωριά να στήνονται στρατόπεδα λαθρομεταναστών. Το παρών άρθρο μιλάει για την παντελή έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού σχετικά με τα κέντρα λαθρομεταναστών και την άκριτη και πλήρως λαθεμένη επιλογή χωριών και κατοικημένων περιοχών ως χώρους δημιουργίας αυτών ερήμην των κατοίκων.

↪ Αναρτήθηκε: 22 Σεπτεμβρίου 2012 :: Αναγνώστηκε: 2563 φορές