Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ο Στράτος Καρίκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα !

Έκπληξη - Ο Στράτος Καρίκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα !
Ως έκπληξη χαρακτηρίζεται από πολλούς και πως όχι άλλωστε η είδηση ότι ο κ. Στράτος Καρίκης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ) στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και πρώην πολιτευτής της ΝΔ θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα !

Ο κ. Στράτος Καρίκης με καταγωγή από την Ψίνθο, είχε περιοδεύσει στο χωριό κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου με την παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ. Μάλιστα ο τωρινός πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ψίνθου προέρχεται από την παράταξη του.

Παρακάτω το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ. Στράτος Καρίκης για την συμπόρευση του με τους ΑΝΕΛ :

«Με πλήρη γνώση των συνθηκών και με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μου, τον οποίο υπηρετώ τα τελευταία χρόνια ανιδιοτελώς χωρίς χρώματα και διαχωριστικές γραμμές και με μοναδικό σκοπό να βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου να ηγηθώ του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πέραν της ιδιαίτερης αγάπης του για τα νησιά μας, από τα οποία κατάγεται, δέχθηκε στην ωριαία συνάντησή μας την πρότασή μου, ότι είναι καιρός για ριζική αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και της λειτουργίας της, μέσα από τη θέσπιση νέων κανόνων αλλά και της θέσης του βουλευτή με θέσπιση του ανώτατου ορίου θητείας και σημαντική μείωση των προνομίων του. Θέματα που μέχρι σήμερα κανένας δεν τόλμησε να εφαρμόσει.
Δέχθηκε, ότι τα νησιά μας δεν έχουν περιθώριο για την απώλεια των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ και ότι είναι άμεση ανάγκη το επόμενο διάστημα να γίνουν όλες οι ενέργειες για τη διατήρησή τους και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου έστω και με εύρεση άλλων πόρων. Ότι το τουριστικό προϊόν είναι ήδη ακριβό και πρέπει να διασφαλιστεί η χαμηλή επιβάρυνσή του ώστε να συνεχίσει την αυξητική του πορεία.
Ότι πρέπει να έχουμε δήμους οικονομικά δυνατούς και πραγματικά αυτοδιοικούμενους και γι’ αυτό το σκοπό υπάρχει ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα. Να έχουμε όμως και αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση με ανώτατο όριο θητείας και παρουσίας.
Ότι έμπρακτα και με θέσπιση νόμων πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας κυρίως στους κοινωνικά αδύναμους και στους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να πληρώσουν α τα δάνειά και τις υποχρεώσεις τους.
Σημαντικό όμως είναι ότι δέχτηκε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από τη νέα κυβέρνηση για τη λύση σημαντικών θεμάτων των νησιών μας όπως την κρίση στην κρουαζιέρα, αλλά και για τη Ρόδο την άμεση κατάρτιση της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη.
Τον Πάνο Καμμένο τον τιμώ για τη δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή του και θεωρώ απολύτως απαραίτητη την παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Διαφέρει θετικά από πολλούς. Θεωρώ απαραίτητη και τη συνεπή και δυναμική παρουσία και εκπροσώπηση των νησιών μας στη Βουλή.
Είναι καιρός νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι που ασχολούνται με τα Κοινά επειδή αγαπούν τον τόπο τους, χωρίς σύνδρομο εξουσίας και προσωπικής προβολής, να κάνουν πράξη τη συνταξιοδότηση των παλαιοκομματικών και φθαρμένων προσώπων και πολιτικών του παρελθόντος.
Ζητάω τη στήριξή σας απλά και ταπεινά χωρίς πολλά λόγια, έχοντας αποδείξει ότι είμαι ένας από εσάς, μέσα από εσάς. Θα είμαι κοντά σας και την επόμενη μέρα από όπου με τοποθετήσετε με την ψήφο σας με ποιότητα, απλότητα και συνέπεια. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με δύναμη και αποτελεσματικότητα. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από την παρουσία μου στο δήμο της Ρόδου εδώ και χρόνια. Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα που ξημερώνει.

Ευστράτιος Καρίκης,
Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου
»

* Πηγή ανακοίνωσης: rodosreport.gr

↪ Αναρτήθηκε: 30 Αυγούστου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1405 φορές