Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Καταργούνται σταδιακά οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά !

Καταργούνται σταδιακά οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά !
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό ελληνικό τύπο (π.χ όπως αυτό) σήμερα, κατατέθηκε χθες (09/07/2015) στη Βουλή των Ελλήνων και στους θεσμούς η ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, τα βασικά τρόφιμα και ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι στο 13% ενώ μέχρι το τέλος του 2016 διατηρείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, εκτός από τα πλουσιότερα και πιο τουριστικά. Η κατάργηση της έκπτωσης στα απομακρυσμένα νησιά θα γίνει στο τέλος του 2016 και όταν θα έχει δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων. Οι συντελεστές ΦΠΑ θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016.

Μένει να μας διευκρινίσει η κυβέρνηση ποια νησιά θεωρεί «πλούσια»... γιατί δεν είναι το ίδιο εύρωστες δύο περιοχές σε ένα νησί π.χ μια παραθαλάσσια περιοχή και ένα χωριό, αν και τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αφού όπως συμπεραίνει κανείς από τα παραπάνω, οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά καταργούνται - κόντρα σε όσα υποστήριζε μέχρι «χθές» η κυβέρνηση - προκειμένου οι δανειστές να δεχτούν την ελληνική πρόταση και να επέλθει συμφωνία. Θα υπάρξει άραγε κάποιο είδος ανταπόδοσης στους κατοίκους των νησιών μετά την κατάργηση, αν ναι τι θα είναι αυτό ;

↪ Αναρτήθηκε: 10 Ιουλίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1404 φορές