Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ίσως ο καλύτερος Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, σίγουρα ο πιο έντιμος και δημοκράτης

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ίσως ο καλύτερος Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, σίγουρα ο πιο έντιμος και δημοκράτης
Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης ένας από τους λίγους Έλληνες οικονομολόγους που συνομιλούσε τόσο άνετα με τους καλύτερους οικονομολόγους του πλανήτη και άσκησε κριτική στις σκληρές πολιτικές λιτότητας και την νεοφιλελεύθερη πορεία της Ευρώπης από σήμερα δεν είναι Υπουργός Οικονομικών.

Μετά από απαίτηση συγκεκριμένων υπουργών του Eurogroup - όπως ο ίδιος δήλωσε - ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός έκρινε ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στο μέλλον στην επίτευξη συμφωνίας, μένει να το δούμε..

Παρακάτω το κείμενο της παραίτησης ίσως του καλύτερου υπουργού οικονομικών της Ελλάδας, σίγουρα του πιο έντιμου και δημοκράτη:

«"Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην ιστορία σαν μία μοναδική στιγμή, όπου ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος, ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στα δεσμά του χρέους"

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, έγινα γνώστης της προτίμησης συγκεκριμένων υπουργών του Eurogroup, να απουσιάζω από τις συνεδριάσεις. Μία ιδέα που ο πρωθυπουργός, έκρινε ότι μελλοντικά θα βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτόν τον λόγο, αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα".

"Θεωρώ καθήκον μου να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα να μπορέσει να εξαργυρώσει την εντολή που ο ελληνικός λαός μας έδωσε με το χθεσινό δημοψήφισμα. Και θα φέρω την απέχθεια των πιστωτών με περηφάνια.

Εμείς οι αριστεροί ξέρουμε πως να λειτουργούμε συλλογικά χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα προνόμια του αξιώματος. Θα στηρίξω πλήρως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον νέο υπουργό Οικονομικών αλλά και την κυβέρνησή μας.

Την υπεράνθρωπη αυτή προσπάθεια να τιμήσω τους γενναίους Έλληνες πολίτες και το διάσημο "ΟΧΙ".
»

Δείτε τι έχει δηλώσει παλαιότερα, ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος κ. Τζότζεφ Στίγκλιτς για τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη: «Στίγκλιτς: Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος, για τον Σόιμπλε δεν θα σχολιάσω» !


Με την σύντομη και λιτή παρουσία του στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ο Βαρουφάκης υπερασπίστηκε τον Ελληνικό λαό σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της νεότερης ιστορίας του με ανιδιοτέλεια. Κατάφερε να «ταρακουνήσει» τους κολλημένους τεχνοκράτες της Ευρώπης που τόσα χρόνια σχεδίαζαν τον αργό θάνατο της Ελλάδας. Τώρα όλος ο κόσμος ξέρει τι έγινε στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κ. Βαρουφάκη.

ΥΓ. Τις τράπεζες δεν τις έκλεισε ο Βαρουφάκης, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα τις έκλεισε.

↪ Αναρτήθηκε: 06 Ιουλίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1438 φορές