Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

ΟΧΙ - 2015 - 1940 - 1821 - 480 π.Χ

ΟΧΙ - 2015 - 1940  - 1821 - 480 π.Χ
Μπορεί τα πράγματα να μοιάζουν περίπλοκα τελευταία και όντως η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά η απάντηση σε όλα αυτά για εμάς τους Έλληνες είναι μια και είναι ΟΧΙ. Αρκεί να κλείσεις τα αυτιά στις τηλεοπτικής σειρήνες που προμηνύουν Αρμαγεδδώνες και ολέθρους, αρκεί να αναλογιστείς τι θέλεις εσύ και πως κρίνεις την ζωή σου σήμερα, γιατί σήμερα καλείσαι να αποφασίσεις για αυτά που ζεις.

Καθώς έχουμε μόνο μια ζωή δεν έχουμε το περιθώριο να δηλώσουμε υποταγή, ούτε να ζούμε σαν δούλοι. Αν είχαμε περισσότερες ζωές ίσως να δοκιμάζαμε και ένα χρόνο μνημόνιο. Όμως στη μία και μοναδική ζωή που έχουμε ήδη εδώ και 5 χρόνια ζούμε σε καθεστώς μνημονίων με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Πως λοιπόν την Δευτέρα μπορεί κάποιος να πάει να υπογράψει υποταγή ; Γιατί υποταγή θα είναι και μάλιστα με τη υπογραφή όλων μας τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας που μας επιφυλάσσει το "ευρωπαϊκό ιερατείο" των θεσμών και άντε να σε δω μετά να λες ότι δεν σαρέσει..

Το ερώτημα για ακόμα μια φορά στην ιστορία μας είναι ένα θα επιλέξουμε εθελοδουλία ή θα προχωρήσουμε μπροστά με αξιοπρέπεια ; Μας πήρε 400 χρόνια να πάψουμε να είμαστε δούλοι(ραγιάδες) την τελευταία φορά επί τουρκοκρατίας. Τι πάμε να κάνουμε λοιπόν και μόνο με την σκέψη σε ένα Ναι στο προσεχές δημοψήφισμα ; Να μείνουμε στην Ευρώπη, παραδίδοντας με την υπογραφή του καθενός μας όλα τα κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και αναλογιστείτε αλήθεια για ποια "Ευρώπη - παράδεισο" μιλάμε ;

Μπορεί στην Ε.Ε και το Ευρώ να μπήκαμε όπως μπήκαμε αλλά δεν μπήκαμε μόνοι μας, οι εταίροι μας ήταν εκεί και είχαν επίγνωση όλων, η απάνθρωπα σκληρή στάση τους σήμερα είναι ρεσιτάλ υποκρισίας που απευθύνεται σε υπηκόους όχι ελεύθερους, ισότιμους, πολίτες !

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από το 2008 και μετά στην Ε.Ε επικράτησαν οι νεοφιλελεύθερες απόψεις και ουσιαστικά μεταλλάχτηκε όλο το οικοδόμημα της ένωσης που κατά κάποιον τρόπο οδεύει σε μία κάποια νομισματική ένωση αλλά με τον λάθος τρόπο. Είδαμε πόσο μας στήριξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα... κόβοντας μας σιγά σιγά την χρηματοδότηση ενώ έπρεπε να κάνει το αντίθετο ! Δεν είναι μόνο αυτό όμως, όσοι έχουν γνώσεις οικονομικών, όσοι έχουν σπουδάσει μακροοικονομία, διαπιστώνουν όλα αυτά τα χρόνια ότι αυτό που γίνεται με την χώρα μας στην Ε.Ε είναι μια τρέλα δίχως προηγούμενο ! Κόντρα σε όλα όσα μπορεί να μάθει κανείς σε ένα οικονομικό πανεπιστήμιο η Ε.Ε και οι δανειστές-δυνάστες μας συνεχίζουν την επιβολή με το ζόρι της ίδιας λαθεμένης συνταγής, δήθεν για να σώσουν την Ελλάδα. Η ανάπτυξη έτσι δεν θα έρθει ποτέ και αν έρθει θα είναι μια ανάπτυξη επίπλαστη με κανένα αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία, στους ανθρώπους απλά θα αποδεικνύεται σε νούμερα, αυτό άλλωστε είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής πολιτικής λιτότητας μέσα στο νεοφιλελεύθερο σκεπτικό.

Μπορεί στο Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να έκαναν συστηματικό "bulling" στον Έλληνα υπουργό οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, όμως μην έχετε καμία αμφιβολία ότι είναι πολύ κατώτεροι του Έλληνα υπουργού. Αυτούς τους τεχνοκράτες της Ε.Ε που μέσα στα 5 χρόνια μνημονίων μας του παρουσιάζουν ως "ιερά τέρατα" κυρίως τα κανάλια και ο τύπος, αυτούς χαρακτηρίζει ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος κ. Πολ Κρούγκμαν φαντασιόπληκτους "Μην δεχτείτε τον ισχυρισμό ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας είναι τεχνοκράτες που εξηγούν στους ανίδεους Έλληνες τι πρέπει να γίνει. Αυτοί οι υποτιθέμενοι τεχνοκράτες είναι στην πραγματικότητα φαντασιόπληκτοι που έχουν αγνοήσει οτιδήποτε γνωρίζουμε για την μακροοικονομία και έχουν αποδείξει ότι έκαναν λάθος σε κάθε βήμα.". Λέτε αυτός ο νομπελίστας οικονομολόγος να κάνει λάθος ; Ας υποθέσουμε ότι κάνει λάθος, τότε ο επίσης νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς γιατί τηρεί την ίδια στάση "Εξάλλου, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που αντιτίθεται με τέτοιο τρόπο σε αυτές τις πολιτικές που έχουν κάνει τόσα πολλά, ώστε να αυξηθεί η ανισότητα σε τόσες πολλές προηγμένες χώρες και η οποία είναι τόσο αφοσιωμένη στον περιορισμό της ανεξέλεγκτης εξουσίας του πλούτου. Φαίνεται ότι είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση με το να την εκβιάζουν να αποδεχτεί μια συμφωνία που έρχεται σε αντίθεση με την εντολή την οποία έχει λάβει."; Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι και οι δύο νομπελίστες οικονομολόγοι συνιστούν στους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα !

Τις τελευταίες ημέρες τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Ελλάδα μας έχουν σχεδόν πείσει ότι αν ο λαός ψηφίσει ΟΧΙ τότε θα μας "πετάξουν" έξω όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια είναι αλήθεια ότι όλα αυτά βασίζονται στα λεγόμενα αξιωματούχων και πολιτικών των άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης αν και οι δηλώσεις τους μπορούν πάντα να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως. Ο Γάλλος Πρόεδρος Φ. Ολάντ κράτησε σκληρή τάση όπως και η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ η οποία όμως άφησε και ένα μικρό παραθυράκι στις αρχικές τις δηλώσεις στην Γερμανία μαζί με τον κυβερνητικό της εταίρο Γκάμπριελ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντζι που όμως χτές δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ότι «Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος. Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ». Βέβαια οι τελευταίοι, πολιτικοί είναι και οι απόψεις τους με το καιρό αλλάζουν. Αλήθεια όμως ποια συνθήκη προβλέπει έξοδο χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ; Αυτό δεν μας το έχουν πεί οι εταίροι μας ούτε οι υποστηρικτές του ..ναι.

Εμείς όμως οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούμε να φτιάχνουμε τη ζωή μας με βάση το τι λέει η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Ρέτζι κάθε φορά. Ως πότε θα δεχόμαστε να βλέπουμε τον κάθε κύριο Σόιμπλε να μιλά τόσο υποτιμητικά για την χώρα μας, τους ανθρώπους της και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της ..όποιοι και αν είναι αυτοί ; Θέλουμε να επιλέγουμε εμείς τουλάχιστον την κυβέρνηση της Ελλάδας ή θα το αναθέσουμε και αυτό από εδώ και στο εξής στους κατά τα άλλα αγαπημένους μας εταίρους ;

Τα μεγάλα ΟΧΙ των Ελλήνων διαχρονικά βασίζονται στις αξίες του ελληνικού πνεύματος

Από παιδιά μαθαίνουμε στο σχολείο στο μάθημα της ιστορίας, αρχικά στο Δημοτικό και αργότερα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, για τα μεγάλα ΟΧΙ που η Ελλάδα είπε σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους της ιστορίας της τόσο στη νεότερη ιστορία της όσο και τα παλαιότερα μέχρι πίσω στα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας.

Αν και είναι αλήθεια ότι το μάθημα της ιστορίας δεν είναι από τα αγαπημένα των περισσότερων μαθητών και αυτό λόγο του τρόπου με τον οποίο συνήθως διδάσκεται ο οποίος το καταντά βαρετό για τα νέα παιδιά παρόλαυτά όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε, για το γενναίο ΟΧΙ που είπε σύσσωμος ο λαός μας και η τότε ηγεσία του το 1940 όταν η Φασιστική Ιταλία μετά από ατιμωτικό τελεσίγραφο που απέστειλε και δεν έγινε αποδεκτό κήρυξε τον πόλεμο στη χώρα μας, το έπος του 1940 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου μετέπειτα αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε από τους συμμάχους μας και ολόκληρο τον κόσμο. Το ίδιο συνέβη και με τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που αν και αγράμματοι στη πλειοψηφία τους δεν απέδειξαν μόνο μεγάλο ηρωισμό και κατορθώματα στις μάχες κατά των Τούρκων κατακτητών αλλά και μεγάλο ανάστημα ως άνθρωποι όπως για παράδειγμα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και τόσοι άλλοι που χάριν σε αυτούς είμαστε ελεύθεροι σήμερα. Αν κάποιος διαβάσει τα απομνημονεύματα τους θα καταλάβει ότι είχαν το θάρρος και την ανδρεία να αρνούνται προκειμένου να μην προσκυνήσουν τον εχθρό και παρά τις πολλές έριδες, τα κατάφεραν. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και στις αρχαίες Θερμοπύλες εκεί όπου έγινε ίδιο ακριβώς όταν οι Πέρσες είχαν βάλει σκοπό να κατακτήσουν όλες τις ελληνικές πόλεις. Τότε οι 300 Σπαρτιάτες μαχητές υπό τον βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα δεν δέχτηκαν ούτε και τότε το "τελεσίγραφο" της εποχής τους, δεν δέχτηκαν να παραδώσουν το στενό των Θερμοπυλών στον εχθρό και να τον αφήσουν να περάσει, δεν παρέδωσαν τα όπλα αν και αριθμητικά ο εχθρός ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος, εκείνοι πολέμησαν μέχρι τέλους ενώ η ηρωική πτώση τους σήμανε την ένωση όλων των Ελλήνων και οι Πέρσες νικήθηκαν παρά τον γνωστό Εφιάλτη, που και αυτός όπως διδασκόμαστε ήταν, δυστυχώς, Έλληνας.

Αν κάτι μαθαίνουμε από την ιστορία των Ελλήνων δεν είναι τα μεγάλα ΝΑΙ τα οποία είπαμε, αλλά τα μεγάλα ΟΧΙ τα οποία πάντα είπαμε περήφανα και που ο μόνος σκοπός τους ήταν να μην χάσουν οι Έλληνες την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους, αυτά άλλωστε ήταν και από τα βασικά στοιχεία του Ελληνικού πνεύματος που έδωσε στην ανθρωπότητα ότι έχει σήμερα και αυτό δεν είναι υπερβολή αφού οι πρώτες ιδέες και έννοιες πάνω στις οποίες βασίζονται πολλά από τα επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού γεννήθηκαν από τους Έλληνες, γεννήθηκαν εδώ !

Στην αρχαία Ελλάδα γεννήθηκε ο πολιτισμός βάση του οποίου είναι ο δυτικός σημερινός πολιτισμός, πολύ περισσότερο στους αρχαίους Έλληνες οφείλει η Δύση και ο σημερινός άνθρωπος κάτι πολύ βασικό, την κοσμοαντίληψη του, το πως βλέπει δηλαδή τον κόσμο σήμερα και τον εαυτό του μέσα σε αυτόν, εμείς επινοήσαμε την λογική, τη φιλοσοφία, την πολιτική, την δημοκρατία και τόσα άλλα. Αν και ο σημερινός κόσμος είναι ένας πολιτισμός που στο επίκεντρο του έχει την ύλη και βάζει την ύλη πάνω απ όλα - εξού και η επικυριαρχία σήμερα του χρήματος και των αγορών - σε αντίθεση με τον αρχαίο κόσμο όπου οι ύψιστες αξίες ήταν άλλες και όχι η ύλη όπως η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία (στην αρχαία Αθήνα για πρώτη φορά πήρε σάρκα και οστά η Άμεση Δημοκρατία, το Δημοψήφισμα είναι μια έκφραση της Άμεσης Δημοκρατίας), η Πατρίδα, η Πολιτεία, η Ισοπολιτεία, η Ισοτιμία, η Ισηγορία, οι Επιστήμες, η Φιλοσοφία, οι Τέχνες, οι Άγραφοι νόμοι κ.α Αν ο κάθε νεοέλληνας μάθαινε για όλα αυτά και συνειδητοποιούσε ότι όλα έγιναν για πρώτη φορά εδώ, όλα επινοήθηκαν σ αυτόν εδώ τον τόπο τότε θα ένιωθε μόνο υπερήφανος.

Αυτή την υπερηφάνεια λοιπόν που έχει τις ρίζες της στην απαρχή της ιστορίας μας δια μέσου των αιώνων είναι που προσπαθούμε μέσα στην ιστορία μας συνειδητά και ασυνείδητα οι Έλληνες να επιβεβαιώσουμε όταν παλεύουν για την δικαιοσύνη, για την αξιοπρέπεια, για την ελευθερία και την δημοκρατία όλα πράγματα δικά μας που πίσω από αυτά κρύβεται ο Άνθρωπος η υπέρτατη αξία σε αντίθεση με την ύλη την υπέρτατη αξία του σημερινού πολιτισμού της Δύσης. Σήμερα και εμείς είμαστε μέρος του δυτικού αυτού πολιτισμού και κόσμου όμως αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ακριβώς η ιστορία μας και το βαθύτερο είναι μας, εκεί όπου κρύβονται και πηγάζουν οι δικές μας αξίες εκεί όπου υπάρχει ο άνθρωπος αυτόν που χτυπάει ο σύγχρονος πολιτισμός, θεωρώντας τον απλά έναν αριθμό, ο άνθρωπος που τα φτιάχνει όλα τις πόλεις, την πολιτική... τον πολιτισμό και το μέλλον που του αξίζει κόντρα στην μοίρα του !

Την Κυριακή επιλέγουμε τι θα γράψει για εμάς τους Έλληνες του 2015 η ιστορία. Θέλουμε να μας θυμούνται για το ΟΧΙ μας ή για το ΝΑΙ μας ;

ΟΧΙ στη διαφθορά, ΟΧΙ στη διαιώνιση της διαπλοκής, ΟΧΙ στα λαμόγια, ΟΧΙ στην ανεργία, ΟΧΙ σε όσους μας έφεραν ως εδώ, ΟΧΙ στον διχασμό !

Θέλουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, των αξιών, θέλουμε να μαστε λεύτεροι ΟΧΙ στην υποταγή και την εθελοδουλία !

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΟΧΙ - 2015 - 1940 - 1821 - 480 π.Χ ΟΧΙ !

↪ Αναρτήθηκε: 03 Ιουλίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1529 φορές