Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Γ. Χατζημάρκος: «Θα προχωρήσει κανονικά η συνεργασία μας με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ»

Αποφασίστηκαν διαφοροποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία, αύξηση του προϋπολογισμού.
Συνάντηση είχαν σήμερα Παρασκευή (17/04/2015) με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο ο πρόεδρος και εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε όταν ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε την πιστοποίηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου να εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση.

Όπως δήλωσε ο Περιφέρειαρχης στη συνέντευξη τύπου μετά την συνάντηση η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα συνεχιστεί κανονικά, με την διαφοροποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης στο επίμαχο σημείο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής της από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου το δυναμικό της εταιρείας να μπορέσει να συμμετάσχει στο έργο της πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος, επιβεβαιώνοντας την πολιτική βούλησή του να συνεχίσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ το έργο της, δήλωσε: «Εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά, διαφοροποιώντας το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης. Μάλιστα, αποφασίσαμε και την αύξηση του προϋπολογισμού για την σχετική δράση, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία μας το συντομότερο δυνατόν, μόλις δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις, και με τρόπο αποτελεσματικό για τις ανάγκες του τόπου».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την σημερινή συνάντηση εδώ.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αποδεδειγμένα είναι ένα από τα χρήσιμα εργαλεία που έχει το νησί στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών και καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών καλό θα ήταν τα ανοιχτά θέματα να κλείσουν.

Πηγή: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

↪ Αναρτήθηκε: 17 Απριλίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1486 φορές