Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Στη χώρα που φορολογούν και τα πουρνάρια η ανάπτυξη είναι «Suck-χές story» !

Φόρος στα αγριόχορτα των αγροτεμαχίων για τους μη αγρότες.. ;
Φορολόγηση Αγροτεμαχίων σε όλη την Ελλάδα

Στη φορολόγηση όλων των αγροτεμαχίων της χώρας πρόκειται να προχωρήσει σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του τύπου η Ελληνική κυβέρνηση στη προσπάθεια της να μαζέψει χρήματα και να πιάσει τους στόχους που είναι συμφωνημένοι στα μνημόνια που υπέγραψαν με τους δανειστές μας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ . Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οι τελικές ανακοινώσεις για το θέμα θα γίνουν μάλλον την επόμενη εβδομάδα.

Η είδηση αυτή που συζητιέται απο τον κόσμο εδώ και μερικές εβδομάδες αν και τίποτα επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, εξοργίζει αρκετούς συμπολίτες μας. Οι αγρότες στο άκουσμα και μόνο έδειξαν να είναι κάθετα αντίθετοι με μια τέτοια φορολόγηση τους και έτσι φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα τους αφήσει ανέγγιχτους, έτσι όμως τη «νύφη» θα την πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι μη αγρότες στο επάγγελμα που έχουν στην κατοχή τους ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια. Μάλιστα στα δημοσιεύματα του τύπου γίνεται λόγος για φορολόγηση βάση διαφόρων κριτηρίων όπως περιοχή, χρήση ή ακόμα και φορολόγηση με το στρέμμα ! Το τι θα ισχύσει τελικά θα το μάθουμε όπως όλα δείχνουν τις επόμενες ημέρες.

Ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος θα έλεγε, ότι κάτι τέτοιο δηλαδή η φορολόγηση ενός αγροτεμαχίου που έχει κάποιος στην ιδιοκτησία του δεν είναι και τόσο παράξενο αφού αποτελεί περιουσιακό στοιχείο όπως κάθε τι άλλο που φορολογείται μόνο που υπάρχουν μερικά σοβαρά θέματα, θέματα δικαιοσύνης μιας τέτοιας φορολόγησης στην ήδη υπερ-φορολογημένη Ελλάδα.

Για παράδειγμα όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα αγροτεμάχια δηλαδή χωράφια ή οικόπεδα κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, πολλές φορές και δίχως ο κληρονόμος να θέλει να κληρονομήσει ένα αγροτεμάχιο ή τουλάχιστον δίχως να έχει όνειρο ζωής απαραίτητα να ζήσει (από) ή να εκμεταλλευθεί τα αγροτεμάχια που κληρονομεί. Έτσι ο περισσότερος κόσμος έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο μικρό ή μεγάλο αγροτεμάχιο το οποίο όμως δεν του αποφέρει κέρδη, χρήματα δηλαδή αναγκαστικά. Μάλιστα τα περισσότερα αγροτεμάχια είναι αναξιοποίητα και δεν αποφέρουν ούτε 1 ευρώ στους ιδιοκτήτες τους. Άλλα πάλι είναι άγονες εκτάσεις γεμάτα πέτρα και χαλίκι που ποτέ δεν καλλιεργήθηκαν λόγο μορφολογίας της Ελληνικής γής.. κι όμως τώρα όποιος έτυχε να κληρονομήσει μια τέτοια έκταση γης, τώρα θα αναγκαστεί να πληρώσει για αυτή στο κράτος !

Δηλαδή απο δω και πέρα θα συμβαίνει το εξής «τρελό», θα φορολογείται ακόμα και γή που δεν έχει βγάλει ούτε πρόκειται αντικειμενικά να βγάλει έστω και 1 ευρώ ! Και αν ο ιδιοκτήτης της που μπορεί να είναι ένας κληρονόμος, που όμως τώρα λόγο κρίσης είναι άνεργος ή κάποιος που είδε το εισόδημα του να μειώνεται δραματικά, όπως εκατομμύρια συμπολίτες μας, αυτός ο άνθρωπος, αυτοί οι άνθρωποι, αλήθεια.. που θα βρούν τα χρήματα για να πληρώσουν την καθ όλα αυτή τρελή ιδέα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για φορολόγηση των αγροτεμαχίων ;

Ναι είναι παραλογισμός να φορολογείται κάτι που δεν αποφέρει κέρδος ! Δεν είναι μόνο ότι εκατομμύρια συνέλληνες θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα «μαλλιά της κεφαλής τους» για τα πουρνάρια, τους βράχους και για καμιά ελιά που φύτεψαν κάποτε στο χωραφάκι τους – μιας και η Ελλάδα είναι γεμάτη ελιές - αλλά και ότι για ακόμα μια φορά όλοι αυτοί θα καταχρεωθούν αν δεν έχουν να πληρώσουν στο Ελληνικό δημόσιο εξ αιτίας του Ελληνικού δημοσίου !

Με λίγα λόγια τέτοιοι νόμοι σε τέτοια οικονομική συγκυρία δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να χρεώνουν τους ήδη υπερχρεωμένους πολίτες αυτής της χώρας, γιατί όποιος νομίζει ότι έτσι θα ανακάμψει μια μέρα η χώρα ή είναι βαθιά νυχτωμένος ή τρελός.

H οικονομική κρίση χτύπησε περισσότερο ως τώρα τους ανθρώπους οι οποίοι διέμεναν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Αθήνα, Θεσσαλονική, Πάτρα είναι μερικά παραδείγματα. Αλλά και γενικότερα όλες οι πόλεις αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την ύπαιθρο που αν και εκεί η ζωή δεν είναι εύκολη ή τέλος πάντων όπως ήταν κάποτε τουλάχιστον ο κόσμος δεν πεινά όπως στις πόλεις. Και αυτό γιατί άραγε ; Γιατί ο κόσμος δεν πείνασε ακόμα στα χωριά ;

Η απάντηση είναι απλή, μα γιατί όλοι λίγο πολύ έχουν λίγη γή, σαυτή τη γή όλο και κάποιο δέντρο υπάρχει όλο και μια μικρή καλλιέργεια μπορεί να γίνει, λίγο λάδι μπορεί να βγεί.. κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο στις πόλεις ! Τώρα όμως που αυτό το χωραφάκι θα φορολογείται μήπως σιγά σιγά το πρόβλημα θα οξυνθεί και στα χωριά ; Άλλωστε δεν ήταν και λίγοι εκείνοι οι οποίοι άφησαν τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγο κρίσης, για να ζήσουν πιο φτωχικά αλλά με αξιοπρέπεια στην Ελληνική ύπαιθρο, αρκετοί εξ αυτών μάλιστα πιστεύοντας τις διάφορες ανακοινώσεις και υποσχέσεις ότι «η ανάπτυξη θα έρθει απο την Ελληνική ύπαιθρο». Για ακόμα μια φορά το Ελληνικό κράτος κάνει το «θαύμα» του, τώρα θα τους φορολογήσει επειδή πήγαν να ζήσουν σε μια παράγκα σε ένα παλιό αγροτεμάχιο των γονιών ή των παππούδων τους !

Δεν είστε αγρότες ; Ετοιμαστείτε να πληρώσετε λοιπόν για τον κήπο με τα λαχανικά σας, για τις ελιές που βγάζετε το λάδι σας, για το χωραφάκι που έχετε μια κατσίκα και πίνετε γάλα, για τις πορτοκαλιές και για μια ξεχασμένη μανταρινιά που πότε κάνει και πότε δεν κάνει μανταρίνια, θα πληρώσετε αν και δεν βγάζετε ούτε 1 ευρώ από αυτά. Πρέπει να πληρώσετε απλά επειδή έχετε γή !

Έτσι για παράδειγμα αντί να φορολογηθούν τα κέρδη απο τις μετοχές που είναι υπέρογκα ακόμα και σήμερα και το κράτος δεν παίρνει τίποτα ( διαβάστε το άρθρο εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=363935), αντί να φορολογηθούν λίγο παραπάνω οι μεγάλο-εφοπλιστές, αντί να φέρουν τα κλοπιμαία απο τις τράπεζες της Ελβετίας και τις offshore των φορολογικών παραδείσων.. φορολογούν τα χωραφάκια !

Έτσι δεν χρειάζεται να έχει κανείς και ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβει ότι χιλιάδες θα αναγκαστούν να πουλήσουν τη γή τους όσο όσο και ειδικά εκείνοι οι οποίοι τα έχουν σε «καλές περιοχές» αφού δεν θα έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν. Ποιος θα τα αγοράσει όμως μέσα στην γενικότερη οικονομική δυσπραγία ακόμα και αν βγούν προς πώληση ; Μην ανησυχείτε θα τα πάρουν όλα οι «φίλοι μας» οι Γερμανοί και οι λοιποί Ευρωπαίοι (και όχι μόνο) που μέσω των real estate εταιριών αλωνίζουν ήδη την Ελλάδα και αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές οικόπεδα και σπίτια !

Κάπως έτσι στο τέλος θα φορολογηθεί και ο αέρας που αναπνέουμε και θα 'ρθει και αυτό τόσο «κανονικά» που πάλι όλοι θα πρέπει να πληρώσουν.. όλα αυτά με τις δικές μας ψήφους φυσικά !

↪ Αναρτήθηκε: 30 Μαΐου 2013 :: Αναγνώστηκε: 1835 φορές