Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Προσεχώς Digea

Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση από το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στο ψηφιακό στα νησιά του Αν. Αιγαίου και την Ρόδο !
Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 (ώρα 2π.μ.) θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στο νησί της Ρόδου. Για να μπορέσει κάποιος να δει ψηφιακή τηλεόραση θα πρέπει να διαθέτει στον τηλεοπτικό του δέκτη ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264 ή παρόμοιο εξωτερικό αποκωδικοποιητή (ξεχωριστή συσκευή που συνδέεται με την τηλεόραση) !

Παρακάτω ανακοίνωση της ιδιωτικής εταιρίας Digea, του παρόχου δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας :

« Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση από το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στο ψηφιακό για 53 κέντρα εκπομπής στην Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, το έκτο «περιοχικό» switch-off είχε αρχικά οριστεί για 29 Δεκεμβρίου 2014. Με στόχο την κάλυψη των αναγκών των περιφερειακών σταθμών της συγκεκριμένης ζώνης και την άρτια κατασκευή του δικτύου σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος προς όφελος των τηλεθεατών, κρίθηκε αναγκαία η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μετάβασης στις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Τα κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν στις τελικές συχνότητες τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι:

• Για την Κρήτη: Μαλάξα, Πλακάλωνα, Βίγλα, Κοτσυφιανά, Αχενδριάς, Ρογδιά, Πόμπια, Αμάρι, Λιβαδιά, Φανερωμένη, Λιθίνες, Περιστεράς, Σητεία, Σταυρός-Νεαπόλεως

Για τα Δωδεκάνησα: Άξονας [Ρόδος], Μόντε Σμιθ [Ρόδος], Γέρακας [Ρόδος], Αρχάγγελος [Ρόδος], Βίγλα [Ρόδος], Καλυθιές [Ρόδος], Φούρκες [Ρόδος], Φαληράκι [Ρόδος], Κέφαλος [Κως], Σύμπετρο [Κω], Άγιοι Πάντες [Πάτμος], Προφήτης Ηλίας [Πάτμος], Αστυπάλαια, Βαθύ [Κάλυμνος], Βίγλα [Κάλυμνος], Βίγλα [Σύμη], Κλειδί [Λέρος], Κάρπαθος, Νίσυρος, Καστελόριζο

• Για τις Κυκλάδες: Σύρος, Φοίνικας [Σύρος], Άνδρος, Ξώβουργο [Τήνος], Άνω Μερά [Μύκονος], Πάρος, Αρτεμώνας [Σίφνος], Βαθύ [Σίφνος], Καμάρες [Σίφνος], Φιλοτί [Νάξος], Θήρα [Σαντορίνη], Ίος, Μήλος, Αιγιάλη [Αμοργός]

• Για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Βαθύ [Σάμος], Καρλόβασι [Σάμος], Παγώνδας [Σάμος], Ικαρία, Φούρνοι

Τα κέντρα εκπομπής Μαλάξα και Ρογδιά στην Κρήτη καθώς και Μόντε Σμιθ στη Ρόδο εκπέμπουν ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες και θα χρειαστεί οι τηλεθεατές να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους [τηλεοράσεις ή αποκωδικοποιητές] στις νέες συχνότητες.
»

* Για την ώρα (Τρίτη 13/01/2015 ώρα 18:40), αναζητώντας στη επίσημη ιστοσελίδα της Digea για να δούμε εάν η Ψίνθος καλύπτεται από το ψηφιακό σήμα η απάντηση που παίρνουμε μετά την αναζήτηση είναι: «H περιοχή σας δεν καλύπτεται από τα κύρια κέντρα εκπομπής που ορίζονται στον Χάρτη Συχνοτήτων». Ελπίζουμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου η ένδειξη θα αναγράφει ότι και η Ψίνθος βρίσκεται σε περιοχή κάλυψης γιατί διαφορετικά όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της Digea: «Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκετε σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε ενισχυτή σήματος στην εγκατάστασή σας».

** Πηγή, ανακοίνωση: Digea.gr

↪ Αναρτήθηκε: 13 Ιανουαρίου 2015 :: Αναγνώστηκε: 1785 φορές