Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Ανοίγουν τα ελαιοτριβεία για την ελαιοκομική περίοδο 2014-2015
Ανοίγουν τα ελαιοτριβεία για την ελαιοκομική περίοδο 2014-15 - Έναρξη 12 Νοεμβρίου 2014
Από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου επιτρέπεται η έναρξη λειτουργίας των ελαιοτριβείων όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ελαιοκομική περίοδο 2014-2015.

Στην Ψίνθο υπάρχει ελαιοτριβείο το οποίο λειτουργούσε ακόμα πριν κάποια χρόνια. Σήμερα οι ελαιοκαλλιεργητές - παραγωγοί πρέπει να μεταφέρουν τις ελιές στα ελαιοτριβεία γειτονικών χωριών για να βγάλουν το ελαιόλαδο της χρονιάς.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνιστά στους ελαιοπαραγωγούς να μην συλλέγουν τον ελαιόκαρπο που προορίζεται για ελαιόλαδο νωρίς, γιατί η απόδοση του ελαιόκαρπου σε λάδι είναι πολύ μειωμένη όταν μαζεύεται πρώιμα. Ο ελαιόκαρπος κατά την συγκομιδή, καλό είναι να είναι ώριμος (δηλ. μαύρου χρώματος).

Όσοι πάντως σπεύσουν στα ελαιοτριβεία από την πρώτη κιόλας μέρα (12 Νοεμβρίου) καλό θα ήταν να έχουν τηλεφωνήσει πρώτα στο ελαιοτριβείο της επιλογής τους για να επιβεβαιώσουν αν όντως το ελαιοτριβείο λειτουργεί.


Αναρτήθηκε απο : admin  στις  11 November 2014
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 1019 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

Psinthos.net - Ψινθογνωσία

Διαβάστε μοναδικά άρθρα από την ιστορία του χωριού

εδώ »