Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

To Psinthos-wifi γίνεται ένα με το νέο ενιαίο δημοτικό δίκτυο Rhodes Island

Έγινε με επιτυχία η μετάπτωση στο RHODES ISLAND για ένα σημείο της Ψίνθου (πλατεία - κοινότητα)
Η Ψίνθος ως τμήμα του πρώην Δήμου Καλλιθέας ήταν από τα πρώτα μέρη στο νησί της Ρόδου που παρείχε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi) για όλους. Το WiFi της Ψίνθου με όνομα δικτύου Psinthos-wifi εδώ και λίγες μέρες αν και εκπέμπει θα παρατηρήσατε ότι δεν σας προσφέρει πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο, ο λόγος είναι ότι το WiFi της Ψίνθου σταδιακά συγχωνεύεται με το Δημοτικό Wifi του Ενιαίου Δήμου Ρόδου. Έτσι τις τελευταίες μέρες αν αναζητήσετε ασύρματα δίκτυα στη Ψίνθο εκτός από το Psinthos-wifi θα δείτε ότι υπάρχει διαθέσιμο και το RHODES ISLAND το οποίο είναι το Wi-Fi του Δήμου Ρόδου. Συνδεόμενοι στο Wi-Fi του Δήμου Ρόδου RHODES ISLAND μπορείτε να έχετε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο όπως γινόταν ως τώρα με το Psinthos-wifi.

Παρατηρώντας την αλλαγή αυτή επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Διαχείρισης Εξοπλισμού ΤΠΕ & Πληροφορικών Συστημάτων της Διεύθυνση Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου και ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες. Όντως μας επιβεβαίωσαν ότι το WiFi του Δήμου Ρόδου είναι σε διαρκή εξέλιξη και μετάπτωση στο νέο ενιαίο δίκτυο RHODES ISLAND. Με λίγα λόγια το υφιστάμενο δημοτικό δίκτυο της πόλεως Ρόδου καθώς και όποια άλλη υποδομή wifi σε άλλους δήμους-χωριά υπήρχε στο νησί τώρα όλα συγχωνεύονται στο νέο ενιαίο δίκτυο WiFi RHODES ISLAND. Έτσι θα λειτουργήσει πλέον σε όλο το νησί το ίδιο δίκτυο με καταληκτική ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών για τη συνολική κάλυψη και τοποθεσία των δωρεάν σημείων πρόσβασης, ώστε να είναι εφικτή η σωστή και επαρκή χρήση τους.

Όσο αφορά το χωριό μας την Ψίνθο ενημερωθήκαμε ότι έγινε με επιτυχία η μετάπτωση στο RHODES ISLAND για ένα μόνο σημείο της Ψίνθου, συγκεκριμένα αυτό της πλατείας (κοινότητας). Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα υφιστάμενα σημεία τα οποία είχαν επιλεγεί από τον Δήμο Καλλιθέας, οπότε παράλληλα θα συγχωνευθεί με το παλιό Psinthos-wifi και θα μετονομαστεί. Η μετάπτωση στο ενιαίο δίκτυο RHODES ISLAND επιφέρει αναβάθμιση της γραμμής δεδομένων, αύξηση της εμβέλειας με συσκευές νέας τεχνολογίας και διαχείρισης αλλά και διόρθωση τυχόν βλαβών σε ανενεργά σημεία πρόσβασης.

Καθώς θα συνεχίζονται οι εργασίες σε όλο το νησί, η Διεύθυνση Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου θα ενημερώσει τις τοπικές κοινότητες για τις αλλαγές.

Δοκιμάζοντας να συνδεθείτε στο RHODES ISLAND θα δείτε το παρακάτω, πρέπει απλά να πατήσετε ΟΚ :

Σελίδα υποδοχής του RHODES ISLAND WiFi
Αν και ως Psinthos.net δεν γνωρίζουμε ποια και πόσα είναι τα σημεία που υπάρχουν στη Ψίνθο, τα οποία είχαν επιλεγεί από τον πρώην Δήμο Καλλιθέας, καλό θα ήταν ίσως - αν γίνεται - να προταθούν από την τοπική κοινότητα Ψίνθου και νέα σημεία - παράλληλα με την τρέχουσα μετάπτωση - έτσι ώστε να καλυφθούν και άλλες περιοχές της Ψίνθου στις οποίες σήμερα το σήμα είτε δεν φτάνει καθόλου, είτε είναι εξαιρετικά αδύναμο. Είναι γεγονός ότι με το παλαιό δίκτυο, ακόμα και περιοχές πολύ κοντά στην πλατεία του χωριού δεν είχαν καθόλου καλό σήμα.

↪ Αναρτήθηκε: 25 Σεπτεμβρίου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1588 φορές