Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ημερίδα για την Προστασία και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας στη Ρόδο

Ημερίδα για την Προστασία και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας στη Ρόδο
Το Σάββατο (13/09/2014) και ώρα 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου διοργανώνεται Ημερίδα από το «Ροδιακό Δίκτυο για την Υπεράσπιση και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας». Το νεοσυσταθέν δίκτυο διοργανώνει την ημερίδα αυτή με σκοπό φορείς και πολίτες να συν-διαμορφώσουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά στο νησί της Ρόδου.

Παρακάτω το κείμενο της Ανακοίνωσης - Πρόσκλησης από το «Ροδιακό Δίκτυο για την Υπεράσπιση και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας» σχετικά με την ημερίδα :

« Το Ροδιακό Δίκτυο για την Υπεράσπιση και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας σας προσκαλεί στην πρώτη ημερίδα που διοργανώνει ώστε φορείς και πολίτες να συν-διαμορφώσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα υπερασπιστούμε τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά στο νησί της Ρόδου.

Ομιλητές:

* Παπαγεωργίου Θεόδωρος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Δήμου Ρόδου: "Η ιστορική και νομική διάσταση της 'περιέλευσης' της δημόσιας περιουσίας στα Δωδεκάνησα"

* Μπαλατσούκα Αικατερίνη, Διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου: "Τι αλλάζει με το νόμο 4280/2014. Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται"

* Περικλής Σαχίνης, Επιτελικός Σύμβουλος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD): "Η πολιτική γης και η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

* Καραβασίλη Μαργαρίτα, Αρχιτέκτων, Πολεοδόμος, Χωροτάκτης, πρ. Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ΥΠΕΚΑ

* Γρύλλης Ιάκωβος, πρόεδρος ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου

* WWF Γραπτή Παρέμβαση

Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις και ερωτήσεις από φορείς και πολίτες. Στο τέλος της ημερίδας θα εκδοθεί ψήφισμα.
»

Το δίκτυο προτρέπει τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή ημερίδα :

« Αυτό το Σάββατο αφήστε για λίγο τις ασχολίες σας και ελάτε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 11 πμ για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά στο νησί μας, είτε αυτά είναι τα δάση, είτε οι παραλίες και η θάλασσα που κολυμπάμε είτε αύριο το ίδιο το νερό που πίνουμε. Ελάτε να συν-αποφασίσουμε πώς θα αφήσουμε μια καλύτερη Ρόδο στα παιδιά μας. »

Πηγή: Ροδιακό Δίκτυο για την Υπεράσπιση και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας

↪ Αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1386 φορές