Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Με την παράταξη «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» υποψήφιος ο Εμμανουήλ Καρίκης του Κυριάκου

Με την παράταξη «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» και τον κ. Γεώργιο Υψηλάντη, υποψήφιος ο Εμμανουήλ Καρίκης του Κυριάκου στη Ψίνθο
Με τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Γεώργιο Υψηλάντη και την δημοτική παράταξη «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» είναι υποψήφιος στη Ψίνθο ο Εμμανουήλ Καρίκης του Κυριάκου.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Μανόλη Καρίκη και του θέσαμε μερικές ερωτήσεις, επέλεξε να απαντήσει με το ακόλουθο κείμενο :

« Καθοριστικό, διαχρονικό και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο για την συμμετοχή μου στις εκλογικές διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η βαθιά πεποίθηση μου ότι ο χώρος της Περιφερειακής Διοίκησης της χώρας έχει βαρύνουσα σημασία για την κοινωνική ζωή των ανθρώπων.

Έχει τη δύναμη να συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής. Στην εργασία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στην διεύρυνση της πολυεπίπεδης παιδείας του ατόμου, στην σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων και στην ενδυνάμωση της σχέσης του ανθρώπου με την φύση.

Αποτελεί το πεδίο όπου ένας άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει τις αρετές της άμεσης δημοκρατίας, να ζυμωθεί στις αρχές της δικαιοσύνης, της ηθικότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Προϋπόθεση για την ανάδειξη των παραπάνω χαρακτηριστικών, είναι ο επαναπροσδιορισμός του σημερινού τρόπου άσκησης της εξουσίας στις τοπικές αρχές της περιφέρειας. Απαιτείται ριζική επαναπροσέγγιση στην σχέση του άρχοντα με τον αρχόμενο, πάνω σε νέες βάσης αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.

H αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας συνιστά τον πρώτιστο στόχο στις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης μας «Ρόδος Πορεία Ανατροπής». Στήριξη του πρωτογενή τομέα, βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου, σεβασμός στο περιβάλλον, είναι μερικά από τα κυρίαρχα σημεία των προγραμματικών μας θέσεων.

Το χωριό μας έχει το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Διαθέτει πλούσια παράδοση και πολλά πλεονεκτήματα που θα το βοηθήσουν να κατακτήσει μια δεσπόζουσα θέση στο πανέμορφο νησί μας. Θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας όπως είναι η γεωγραφική της θέση, οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, οι γόνιμες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, ο άφθονος υδάτινος πλούτος και η ανεξάντλητη ανθρώπινη δημιουργικότητα των κατοίκων του χωριού μας.

Η παράταξη μας «ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Επιδίωξη του είναι η διαρκής ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών. Η φιλοσοφία της πολιτικής του συνδυασμού μας έχει διαφορετικό περιεχόμενο από το πολιτικό πλαίσιο των υπόλοιπων υποψηφίων. Κυρίαρχο μέλημα είναι να ενοποιήσει διαλεκτικά τις ατομικές ανάγκες με τις απαιτήσεις της κοινωνικής και συλλογικής ζωής.

Με δημοκρατικό τρόπο να ασκεί πολιτική δράση, με σεβασμό στα όρια της ελευθερίας του ατόμου, χωρίς όμως να παραβιάζεται και το δικαίωμα του άλλου σε μια καλύτερη ζωή. Οραματιζόμαστε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί τις αρχές της δημοκρατίας, της δίκαιης μεταχείρισης όλων των πολιτών, της στήριξης κάθε πρωτοβουλίας που θα προωθεί την δημιουργία, την ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Προσδοκούμε στην μαζική συμμετοχή των κατοίκων η οποία αποτελεί ανεξάντλητη πηγή δύναμης για την αποτελεσματική άσκηση πρωτογενούς εξουσίας. »

Σας Ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους,
Μανόλης Καρίκης

↪ Αναρτήθηκε: 12 Μαΐου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1612 φορές