Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Αναστάσιος Κώστας του Ιωάννη - Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας - Θέσεις, προτάσεις, βιογραφικό

Αναστάσιος Κώστας του Ιωάννη Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας με τον Γιώργο Υψηλάντη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ - Οι προτάσεις του για την Ψίνθο !
Η συμμετοχή σε εκλογές είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση. Η συμμετοχή σε έναν συνδυασμό ποιότητας και όχι ποσότητας είναι ακόμα δυσκολότερη απόφαση.

Οπως και άλλοι δημότες ενότητας Καλλιθέας αποφάσισα να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου έχοντας στο μυαλό μου ότι πρέπει να λέμε ΝΑΙ αντί για ΟΧΙ. Η άρνηση συμμετοχής ανοίγει το δρόμο για εκείνους που βλέπουν τα κοινά ως μέσο προσωπικής ανέλιξης και... εξυπηρέτησης. Η κοινωνία μας είναι μικρή και ξέρουμε τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος.

To 2006 δημιούργησα την τοπική εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ καταγράφοντας τις ειδήσεις στο δήμο Καλλιθέας, μέχρι το 2010, όταν ο δήμος Καλλιθέας πέρασε στην ιστορία για να δημιουργηθεί ο ενιαίος δήμος Ροδίων. Η αγάπη μου για τα χωριά μας είναι αυτή που αποτελεί τον φάρο καθοδήγησης στην απόφαση μου να εκτεθώ δημόσια στην κρίση των συνδημοτών μου.

Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό "ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιώργου Υψηλάντη αποτελεί συνέχεια την επιλογής μου να γυρίσω την πλάτη στα κόμματα εξουσίας που κατέστρεψαν την πανέμορφη Ελλάδα. Στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές ήμουν υποψήφιος στο Νότιο Αιγαίο με την παράταξη των Οικολόγων. Οι Οικολόγοι σε αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για το δήμο Ροδίων στηρίζουν τον Γιώργο Υψηλάντη. Παραμένω λοιπόν συνεπής στη δύσκολη επιλογή που έκανα από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε σε οικονομική και όχι μόνο επιτήρηση. Αν και εσείς θέλετε να τιμωρήσετε όλους εκείνους που μας έφτασαν στον πάτο, μας εξευτέλισαν και μας οδήγησαν στην απόγνωση έχετε επιλογή. Αν νιώθετε και εσείς οργή για τα χάλια του όμορφου νησιού μας τιμωρείστε τους υπεύθυνους. Αν νομίζετε ότι τα χωριά του τέως δήμου Καλλιθέας αξίζουν καλύτερης τύχης "διώξτε το παλιό και δώστε χώρο στο καινούργιο". Η δική μου δεξαμενή ψήφων δεν περιλαμβάνει πολλές οικογένειες. Είμαι μία μάχη άνιση στους αριθμούς... συναρπαστική όμως στην προοπτική της.

Τάσος Κώστας,
δημοσιογράφος


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στις Καλυθιές τον Αύγουστο του 1973. Τελείωσα το δημοτικό και το γυμνάσιο στα σχολεία των Καλυθιών και λόγω έλλειψης λυκείου στο χωριό αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Καζούλειο). Επέλεξα να σπουδάσω δημοσιογραφία ολοκληρώνοντας τριετή κύκλο σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ για να ακολουθήσει πιστοποίηση γνώσεων με εξετάσεις υπό την επίβλεψη του υπουργείου Παιδείας. Εργάστηκα από το 1994 έως το 2000 ως αθλητικογράγος στην κορυφαία αθλητική εφημερίδα Sportime στην Αθήνα. Με την επιστροφή μου στη Ρόδο συνεργάστηκα με τοπικά ΜΜΕ ως αθλητικογράφος και ως υπεύθυνος δελτίου στο ραδιόφωνο ΠΑΛΜΟΣ. Παράλληλα έχω την ευθύνη λειτουργίας της οικογενειακής μονάδας ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φαληράκι και παραδοσιακού καφενείου στην πλατεία Καλυθιών. Είμαι παντρεμένος με την Χρυσοβαλάντου Κωστομοίρη από την Ψίνθο και έχουμε αποκτήσει ένα αγοράκι, εννέα μηνών σήμερα.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΙΝΘΟ

- Η Ψίνθος χρειάζεται καλύτερη συγκοινωνία και όσοι έχουν την ευθύνη της επόμενης ημέρας των εκλογών θα πρέπει να το θέσουν ως προτεραιότητα. Τα δρομολόγια προς Ρόδο, Φαληράκι και Αφάντου θα πρέπει να βελτιωθούν για να αποκτήσουν οι κάτοικοι του χωριού συχνή πρόσβαση στους τόπους εργασίας και αγοράς προϊόντων.

- Η Ψίνθος, όπως και τα υπόλοιπα χωριά, χρειάζονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να εξυπηρετούνται, σε καθημερινή βάση στον τόπο διαμονής τους.

- Κατασκευή νέων αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

- Τακτική συντήρηση των αγροτικών δρόμων.

- Ανάδειξη των στοιχείων ιστορίας του χωριού (όπως η περίφημη Μάχη της Ψίνθου) για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών το καλοκαίρι.

- Διαφήμιση του χωριού ως τόπο γαστρονομίας και αυθεντικού ελληνικού παραδοσιακού φαγητού.

- Ανάδειξη της ρεματιάς, της δεξαμενής γκιζανιού και κατασκευή μονοπατιών που οδηγούν στις πλούσιες πηγές νερού.

Αναστάσιος Κώστας του Ιωάννη
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος - Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
με την παράταξη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του κ. Γιώργου Υψηλάντη
.

↪ Αναρτήθηκε: 10 Μαΐου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1662 φορές