Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Απώλειες υποψηφίων σε όλες τις παρατάξεις πλην μιας

Απώλειες υποψηφίων σε όλες τις παρατάξεις πλην μιας
Απώλειες παρουσιάζουν όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί, παρατάξεις πλην ενός. Με βάση την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων-παρατάξεων από το Πρωτοδικείο Ρόδου οι λίστες ονομάτων από όλες τις παρατάξεις πλην μιας, παρουσιάζουν αλλαγές, καθώς ορισμένοι εκ των υποψηφίων που αρχικά είχαν ανακοινωθεί στις λίστες κατά την κατάθεση των λιστών στο Πρωτοδικείο Ρόδου απ ότι φαίνεται άλλαξαν γνώμη και παραιτήθηκαν !

Πιο συγκεκριμένα, απώλειες υποψηφίων έχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις εκτός από την παράταξη του κ. Γεώργιου Υψηλάντη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Αρχικά η παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ είχε ανακοινώσει συνολικά 230 υποψήφιους όμως τελικά επίσημα ανακοινώθηκαν 225, η παράταξη του κ. Τάκη Πότσου ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αρχικά είχε ανακοινώσει 111 υποψήφιους όμως επίσημα ανακοινώθηκαν 110, η παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ αρχικά είχε ανακοινώσει 291 όμως επίσημα ανακοινώθηκαν 289 τέλος η παράταξη του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (ΡΟΔΗ) αρχικά είχε ανακοινώσει 208 υποψήφιους όμως επίσημα ανακοινώθηκαν τελικά 205 υποψήφιοι. Η παράταξη του κ. Γεώργιου Υψηλάντη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ διατήρησε τον ίδιο αριθμό υποψηφίων 145.

Καθώς προχωράμε προς την ημέρα των εκλογών όλες οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι έχουν εντείνει τον προεκλογικό τους αγώνα και περιοδεύουν σε διάφορα μέρη του νησιού συνομιλώντας με τους πολίτες.

Πάντως οι πολιτικές «κόντρες» δεν λείπουν με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με τις παραιτήσεις υποψηφίων. Ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου με σημερινή ανακοίνωση της παράταξης του ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (ΡΟΔΗ) στη σελίδα τους στο facebook και στον τοπικό τύπο αναφέρει τα παρακάτω :

« Από την παράταξη ΡΟΔΗ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η αποκάλυψη ότι υποψήφιος και στέλεχος της παράταξης του κ.Χατζηδιάκου συνέταξε και μάλιστα ιδιοχείρως, την επιστολή παραίτησης υποψηφίου συμβούλου του συνδυασμού του κ.Καρίκη, συνιστά ατόπημα.

Επιβεβαιώνεται ότι κανείς δεν έπλασε την ιστορία των παραιτήσεων αλλά ήταν μια κατευθυνόμενη και μεθοδευμένη κίνηση, από συγκεκριμένο κέντρο. Είναι μία θλιβερή προσπάθεια που αποπνέει μία σκληρή καθεστωτική νοοτροπία.

Είναι τα βαθιά χαρακτηριστικά ενός συστήματος εξουσίας, που άφησε βαθιές πληγές στη χώρα αλλά και στο νησί μας. Αυτό το σύστημα εξουσίας θα ηττηθεί, οι πολίτες θα το απορρίψουν στις 18 Μαϊου. Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, υπάρχουν και φαιδρότητες.

Κάποιοι προεξόφλησαν ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές το ΡΟΔΗ, διαψεύστηκαν από την επίσημη ανακήρυξη του συνδυασμού από το Πρωτοδικείο.

Σήμερα διακινούν την ίδια φήμη σε χωριά της Ρόδου.

Θεωρούν ιθαγενείς τους πολίτες, τους περιφρονούν και υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη τους.

Οι ίδιοι οι πολίτες, θα τους δώσουν και πάλι την απάντηση.

Επιτέλους, θα υπάρξει μέτρο, σύνεση και στοιχειώδης σοβαρότητα σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα ή η έλλειψη αυτών των στοιχείων θα υποκατασταθεί από λάσπη, αήθεις μεθοδεύσεις και φαιδρότητες;
»

↪ Αναρτήθηκε: 05 Μαΐου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1566 φορές