Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Το καρναβάλι του πρώην Δήμου Καλλιθέας στη Ψίνθο το 2004 (video)

Αποκριάτικο καρναβάλι του Δήμου Καλλιθέας στη Ψίνθο 2004
Μπορεί οι Απόκριες για το 2014 να τελείωσαν όμως το psinthos.net σας γυρίζει 10 χρόνια πίσω στο χρόνο, στη Ψίνθο του 2004 όπου ο τότε Δήμος Καλλιθέας διοργάνωνε το Αποκριάτικο Καρναβάλι στη Ψίνθο !

"Σωτήριο" έτος 2004 και όλη η χώρα ζει στους ρυθμούς των προετοιμασιών για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που επιτέλους θα γίνουν στην Ελλάδα, παρεμπιπτόντως.. ΔΝΤ, Τρόικα, περικοπές, λιτότητα είναι άγνωστες λέξεις. Το καρναβάλι λοιπόν δεν μπορούσε παρά να έχει ως βασικό του θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη παρέλαση συμμετέχουν οι μαθητές από τα σχολεία του πρώην Δήμου Καλλιθέας της Ψίνθου, των Καλυθιών και από τα Κοσκινού. Εκτός των μασκαρεμένων μαθητών παρελαύνουν και άρματα ενώ η παρέλαση που ξεκινά από το Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου ολοκληρώνεται στη πλατεία του χωριού με μουσική και χορό, πάντα υπό του ήχους της παλαιάς μπάντας του Δήμου Καλλιθέας στην οποία συμμετέχουν νεαρά τότε παιδιά και από τα τρία χωριά. Στο καρναβάλι στη πλατεία της Ψίνθου - υπό την προγενέστερη της μορφή - παρευρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία της παλιάς Δημοτικής Αρχής.

Στο βίντεο που ακολουθεί πλάνα από την παρέλαση και το καρναβάλι στη Ψίνθο το 2004. Δείτε το, ίσως είστε και σείς ανάμεσα στο χαρούμενο πλήθος :

* Το παρών βίντεο έχει καταγραφεί με αναλογική κάμερα και δεν υπάρχει ένδειξη ημερομηνίας. Έτσι ενδέχεται το βίντεο αυτό να έχει καταγραφεί το έτος 2003 και όχι το 2004 !

↪ Αναρτήθηκε: 06 Μαρτίου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1883 φορές