Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Έντυπο για τον Θρησκευτικό Τουρισμό ετοίμασε ο Δήμος Ρόδου

Έντυπο για τον Θρησκευτικό Τουρισμό ετοίμασε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου
Ένα νέο έντυπο για την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στο νησί μας ετοίμασε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Στο έντυπο παρουσιάζονται τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου, οι θρησκευτικές διαδρομές στην ύπαιθρο της Ρόδου, τα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου στη δυτική, στην ανατολική και στη νότια πλευρά του νησιού.

Το κείμενο του εντύπου επιμελήθηκε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού κύριος Βλάσης Φακιόλης και στη συνέχεια δόθηκε στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου ώστε να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις και παρατηρήσεις. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στο κείμενο αποτελούν χορηγία του φωτογράφου κυρίου Εμμανουήλ Φιλίππου. Το έντυπο τυπώθηκε σε 3 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Ρώσικα και διανέμεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους από τα Γραφεία Πληροφοριών (Information Offices) του Δήμου Ρόδου.

Δεδομένου ότι στη Ψίνθο υπάρχουν πολλά εκκλησάκια παλαιά και σύγχρονα, θελήσαμε να μάθουμε αν στο έντυπο αυτό έχουν συμπεριληφθεί και θρησκευτικά μνημεία της Ψίνθου !

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Διεύθυνση Τουρισμού μας ενημέρωσαν ότι από την Ψίνθο έχουν συμπεριληφθεί η Ι.Μ. μονή Καλόπετρας και η Ι.Μ. Αγ. Τριάδας. Αμέσως τους εξηγήσαμε ότι η Ι.Μ Καλόπετρας αν και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στη Ψίνθο δεν ανήκει διοικητικά στο χωριό και ότι στη Ψίνθο υπάρχουν περισσότερα εκκλησάκια τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο έντυπο ! Μας απάντησαν ότι ο χώρος του εντύπου ήταν περιορισμένος και δεν υπήρχε έτσι η δυνατότητα να καταγραφούν όλα τα θρησκευτικά μνημεία του νησιού, το κείμενο του φυλλαδίου ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, η οποία προέβη σε αρκετές αλλαγές πάνω στο αρχικό κείμενο που δόθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού και συντάχθηκε από τον υπάλληλό της κύριο Βλάση Φακιόλη. Μας διαβεβαίωσαν όμως ότι σε μελλοντική επανεκτύπωση του χάρτη οι παρατηρήσεις μας θα ληφθούν υπόψη !

Εμείς τους παραθέσαμε τα ονόματα όλων των θρησκευτικών μνημείων της Ψίνθου (εκκλησάκια) καθώς και σχετικούς υπερσυνδέσμους (links) από άρθρα του psinthos.net ή φωτογραφίες. Ας ελπίσουμε ότι σε επόμενες εκδόσεις θα συμπεριληφθούν. Ο Θρησκευτικός Τουρισμός μπορεί να έχει μεγάλες προοπτικές και να αποφέρει οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, αν όμως προσεχθεί και γίνει σωστή δουλειά.

Μπορείτε να δείτε σε μορφή .pdf το σχετικό έντυπο εδώ : RHODESRELIGIUS

↪ Αναρτήθηκε: 02 Μαρτίου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1605 φορές