Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Δέκατη μέρα, προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια και Θάρρι

Για δέκατη συνεχόμενη μέρα καίει η φωτιά στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με (11:15) έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος:

« Στη Ρόδο, αυτή τη στιγμή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στους οικισμούς, Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονή Θάρρι. Αυτό το μέτωπο μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν, με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από Ρουμανία και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. »

Χθες την νύχτα εθελοντές και πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς.

Όπως έγινε γνωστό απόψε από την Πολιτική Προστασία, άρθηκε ο κίνδυνος για τους οικισμούς Μαλώνα, Χαράκι και Μάσσαρι από τις πυρκαγιές και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στο χώρο διαμονής τους.

Με νεότερη ανακοίνωση αργότερα απόψε άρθηκε και ο κίνδυνος για τους οικισμούς Ασκληπειό, Κιοτάρ, Βάτ, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι.

↪ Αναρτήθηκε: 27 Ιουλίου 2023 :: Αναγνώστηκε: 1200 φορές