Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ένατη μέρα φωτιάς, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Ρόδος

Για ένατη μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο ενώ σήμερα αποφασίστηκε η κήρυξη ολόκληρου του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Την προηγούμενη βδομάδα με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου ενώ την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου.

Το κύριο μέτωπο εντοπίζεται και σήμερα στη Νότια Ρόδο και κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι περιοχές Βάτι, Γεννάδι, Μαλώνα, Λαχανιά, Μεσαναγρός και Προφύλια. Αρχικά σήμερα το πρωί η εικόνα έμοιαζε να ήταν καλή αλλά στη συνέχεια σημειώθηκαν νέες αναζωπυρώσεις κοντά στο Θάρρι, στα Απόλλωνα και τα Πλατάνια όπως μεταδίδει το rodosreport.


Χθες (25/07/23) ο καπνός ήταν κατά διαστήματα μόνο ορατός από την Ψίνθο, παρόμοια εικόνα και σήμερα (26/07/23) :


Η εικόνα σήμερα Τετάρτη (26/07/23) από την Ψίνθο
Η εικόνα σήμερα Τετάρτη (26/07/23) από την Ψίνθο
Η εικόνα σήμερα Τετάρτη (26/07/23) από την Ψίνθο


Σε ανάρτηση της η Για τη φύση κοινσεπ / Common Nature αναφέρει ότι υπάρχει ανάγκη για δυο σκοπούς πυροφύλαξης στο βουνό πάνω από Μαριτσά στη θέση εκκλησία Σωτήρος και στη θέση κορυφής, πανόραμα προς Κερωνιάτη, Μαριτσά, ραντάρ και πεταλούδες (κορυφή διαδρομής Μαριτσά - Ψίνθος) :Μάχη δίνεται για πολλοστή μέρα και με τις αναζωπυρώσεις στα Πλατάνια από εθελοντές και εναέρια μέσα :Άλλα βίντεο από αναρτήσεις ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται στα μέτωπα :


↪ Αναρτήθηκε: 26 Ιουλίου 2023 :: Αναγνώστηκε: 2424 φορές