Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ραγδαίες εξελίξεις στα μέτωπα της φωτιάς, ισχυροί άνεμοι πολλά τα μέτωπα !

Τι να πει κανείς για την κατάσταση στη Ρόδο μετά από επτά μέρες, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα.

Οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις, αμάξια και σπίτια κάηκαν στο Ασκληπιείο ενώ οι φλόγες ζώνουν Γεννάδι και Βάτι. Μετά το Γεννάδι και το Βάτι, εκκενώθηκαν τα Μάσαρη και η Μαλώνα τα οποία κινδυνεύουν. Σε δηλώσεις του στο cnn.gr ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς κάνει λόγο για χιλιάδες στρέμματα δάσους που έχουν καεί, που μπορεί να φτάνουν και τις 100.000 ενώ δήλωσε πως οι μεγαλύτερες υλικές ζημιές καταγράφονται στο Κιοτάρι.


Οι εθελοντές και οι απλοί άνθρωποι με όποιο μέσο διαθέτουν άλλοτε μόνοι και άλλες φορές μαζί με τους πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να εμποδίσουν τη φωτιά να κατευθυνθεί προς τα χωριά.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει το rodosreport, ενώ υπάρχουν μέτωπα προς Γεννάδι και Βάτι η φωτιά προχωράει και προς Αίθωνα, Αρχάγγελο, Πλατάνια και Αρχίπολη !

Στα Αφάντου ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κάνει έκκληση από το facebook όσοι εθελοντές έχουν αγροτικά αυτοκίνητα ή 4X4 με δεξαμενές νερού να μεταβούν στον Αρχάγγελο στην περιοχή ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προς ΑΙΘΩΝΑ ενώ με νεότερη ανάρτηση του κάνει έκκληση σε όσους εθελοντές έχουν αγροτικά αυτοκίνητα ή 4X4 με δεξαμενές νερού, αλυσοπρίονα, σκαπτικά εργαλεία και μηχανήματα να μεταβούν στην ΕΛΕΟΥΣΑ αριστερά στην περιοχή του ΑΓ. ΓΙΑΝΝΗ για να βοηθήσουν για την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.

Σύμφωνα με το rodosreport ένα μέτωπο της φωτιάς φαίνεται να έχει περάσει προς Αρχίπολη αν και είναι ψηλά ακόμα !

Tο πρωί της Δευτέρας (24/07/23) ο καπνός από τα μέτωπα της φωτιάς δεν ήταν ορατός από την Ψίνθο, το απόγευμα όμως έκανε την επανεμφάνιση του, παρακάτω η εικόνα από την Ψίνθο το απόγευμα (16:35) :

Η εικόνα σήμερα Δευτέρα (24/07/23) το απόγευμα από την Ψίνθο
Η εικόνα σήμερα Δευτέρα (24/07/23) το απόγευμα από την Ψίνθο
Η εικόνα σήμερα Δευτέρα (24/07/23) το απόγευμα από την Ψίνθο


Στο χωριό Μάσαρη καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά στο χωριό ενώ ανακοινώθηκε επίσης η εκκένωση της Καλάθου προς τα Κολύμπια.
↪ Αναρτήθηκε: 24 Ιουλίου 2023 :: Αναγνώστηκε: 394 φορές