Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νότια Ρόδος

Μετά από έξι μέρες πύρινου ολέθρου στο νησί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Οι αναζωπυρώσεις και σήμερα Κυριακή (23/07/23) είναι συνεχείς σε όλα τα μέτωπα ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι ριπές αέρα δημιουργούν φλόγες φωτιάς πολλών μέτρων. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις είναι πρακτικά αδύνατο να δράσουν σε όλο το εύρος των πεδίων. Το τεράστιο νέφος καπνού πάνω από τα μέτωπα είναι και σήμερα ορατό σε μεγάλη έκταση από την Ψίνθο.


Η εικόνα σήμερα Κυριακή (23/07/23) από την Ψίνθο
Η εικόνα σήμερα Κυριακή (23/07/23) από την Ψίνθο
Η εικόνα σήμερα Κυριακή (23/07/23) από την Ψίνθο

Όσο περνάνε οι μέρες και η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο γίνεται φανερή η μεγάλη οικολογική καταστροφή που έχει επέλθει, καμένο δάσος, νεκρά ζώα στάχτη παντού.

Καμένα κτήρια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία... υπάρχει οργή και αγανάκτηση από τους ανθρώπους που είδαν τον τόπο τους να καταστρέφεται και μιλούν για απουσία συντονισμού παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών που έμειναν να παλεύουν μέχρι το τέλος, οι ίδιοι μάλιστα φιλοξένησαν και τουρίστες στα σπίτια τους, «θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι τους, να παραιτηθείτε τώρα όλοι σας, πρώτος πρώτος εσύ Κούλη μας έχεις καταστρέψει όλους» «την φυσική καταστροφή ποιος θα την πληρώσει ; τα δέντρα 100 ετών πως θα ξαναγίνουν, μαγαζιά, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία πως θα ξαναγίνουνε ;» δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Open σήμερα από το καμένο.. Κιοτάρι :


↪ Αναρτήθηκε: 23 Ιουλίου 2023 :: Αναγνώστηκε: 426 φορές