Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ανατολικά κινείται το κύριο μέτωπο της φωτιάς

Για πέμπτη μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά προς όλες τις κατευθύνσεις με το κύριο μέτωπο να κινείται ανατολικά (μέχρι το μεσημέρι 22/07/23) ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της Λάρδου και της Πυλώνας ! Αυτό φαίνεται και από την κατεύθυνση του καπνού που παρατηρεί κανείς από την Ψίνθο.


Ανατολικά κινείται το κύριο μέτωπο της φωτιάς (22/07/23)
Ανατολικά κινείται το κύριο μέτωπο της φωτιάς (22/07/23)
Ανατολικά κινείται το κύριο μέτωπο της φωτιάς (22/07/23)


Μετά από μια επεισοδιακή νύχτα στην ευρύτερη περιοχή των Λαέρμων, αναζωπυρώσεις φαίνεται να υπάρχουν σήμερα σχεδόν σε όλα τα μέτωπα και σε αυτό βοηθάει η ένταση του ανέμου που πνέει στην περιοχή. Καίγεται κυρίως δασική έκταση ενώ έχουν καεί και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Οι φλόγες απειλούν σήμερα και τις δύο μονές Θάρρι και Υψενή.

Μάλιστα (στις 14:02) υπάρχουν αναφορές ότι η κατάσταση στην Υψενή είναι δραματική και πως ο διοικητής της Πυροσβεστικής μαζί με πυροσβέστες και μοναχές είναι εγκλωβισμένοι στην μονή (βλέπε σχετικό άρθρο του rodosreport) !

Την ίδια ώρα η πολιτική προστασία από το 112 καλεί όσους βρίσκονται στο Ασκληπιείο και το Κιοτάρι να εκκενώσουν προς Γεννάδι. Στην παραλία στο Γεννάδι ο πυκνός καπνός έχει σκεπάσει τον ήλιο.


Όμως εκκλήσεις για βοήθεια και συνδρομή υπάρχουν από εθελοντές και από την μεριά του Προφήτη Ηλία και της Σαλάκου.


Η κατάσταση που επικρατεί φαίνεται και από τις αναρτήσεις των ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ευρύτερη περιοχή :


↪ Αναρτήθηκε: 22 Ιουλίου 2023 :: Αναγνώστηκε: 427 φορές