Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Σε ύφεση η φωτιά, προσπάθειες να ελεγχθούν οι αναζωπυρώσεις

Μετά την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, φαίνεται πως μια καλύτερη μέρα ξημέρωσε καθώς η ένταση του ανέμου το πρωί μειώθηκε σημαντικά κάτι που βοήθησε τις προσπάθειες κατάσβεσης αν και ακόμα η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ δημιουργούνται νέες αναζωπυρώσεις στην περιοχή.


Σημαντικό είναι επίσης ότι σήμερα μειώθηκε η ποσότητα του πυκνού καπνού που είχε σκεπάσει χθες την ευρύτερη περιοχή σαν «μανιτάρι» και δυσχέρανε το έργο της κατάσβεσης.

Σε ύφεση η φωτιά, έπεσε ο καπνός - Εικόνα από την Ψίνθο σήμερα το πρωί (20/07/23)
Όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα: «Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στη Ρόδο, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και παρόλο που εχθές τα εναέρια μέσα δυσκολεύτηκαν στην προσέγγιση των εστιών λόγω της χαμηλής ορατότητας που δημιούργησαν οι έντονοι καπνοί, κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις. Σήμερα στη Ρόδο από το πρώτο φως έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.»

Το μεσημέρι (20/07/23) πάντως λευκός καπνός άρχισε να σκεπάζει εκ νέου τον ουρανό πάνω από τις περιοχές που μαίνονται τα μέτωπα. Αυτή είναι η εικόνα το μεσημέρι όπως φαίνεται από την Ψίνθο :

Λευκός καπνός στην ατμόσφαιρα (20/07/23)
Λευκός καπνός στην ατμόσφαιρα (20/07/23)
Λευκός καπνός στην ατμόσφαιρα (20/07/23)

Ενώ οι προσπάθειες από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή συνεχίζονται με βοήθεια να καταφθάνει και από άλλα μέρη, υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καεί περί τα 30.000 στρέμματα παρθένου δάσους !

↪ Αναρτήθηκε: 20 Ιουλίου 2023 :: Αναγνώστηκε: 333 φορές