Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Με το θέμα των παράνομων κεραιών στο νησί θα ασχοληθεί ο Δήμος Ρόδου

Με το θέμα των παράνομων κεραιών στο νησί θα ασχοληθεί ο Δήμος Ρόδου
Το θέμα των παράνομων κεραιών στο νησί θα εξετάσει ο Δήμος Ρόδου σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της 27/01/2014 που αναρτήθηκε στη επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Το δελτίο τύπου έρχεται σαν απάντηση σε επιστολές πολιτών που έθιγαν το θέμα !

Δελτίο Τύπου (27/01/2014) : « Απάντηση σε αναφορά κατοίκων περί παράνομων κεραιών »

« Με τη με αρ. πρωτ. Δ.Ρ./2/160497/31-12-2013 αναφορά κατοίκων Ρόδου γίνεται μνεία στην υλοποίηση της υπ’ αρ. 3/31-1-2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, σχετικά με τη λειτουργία κεραιών εκπομπής κινητής τηλεφωνίας στη νήσο Ρόδου και προτείνεται η συνεργασία του Δήμου με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Κατ’ αρχή με την υπ’ αρ. 2/276/22-2-2012 απόφαση Δημάρχου ορίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι υπεύθυνοι παρακολούθησης της υλοποίησης της απόφαση του Δ.Σ.

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης ο Δήμος Ρόδου απαίτησε άμεσα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενημέρωση περί των εγκαταστημένων κεριών. Παράλληλα απευθύνθηκε στην αρμόδια Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΑΕΕ) και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίας & Ταχυδρομείου (ΕΕΤΤ).

Μετά τις παραπάνω ενέργειες υπήρξε ειδική ενημέρωση από την ΕΕΤΤ για τους νόμιμα εν λειτουργία σταθμούς κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα το ΕΕΑΕ μόνο μέσα στο έτος 2012 πραγματοποίησε μετρήσεις σε 29 σταθμούς βάσης στη Ρόδο. Στην ιστοσελίδα της παρουσιάζονται και τα αποτελέσματα μετρήσεων https://www.eeae.gr/gr/index.php?pvar=php/ni/newmaps_query.

Επιπρόσθετα υπήρξε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη διεξαγωγή επιπλέον μετρήσεων, το οποίο ανταποκρίθηκε κάνοντας στοχευμένα μετρήσεις σε περιοχές του νησιού όπου υπήρξαν ανησυχίες από κατοίκους και τοπικές κοινότητες. Μετρήσεις δε, δημοσιεύονται και στον ιστότοπο pedion24.aegean.gr/dwdekanisa/rhodes/index.html που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου έχει προβεί σε πλήθος αυτοψιών και έχει εκδώσει εντολές καθαίρεσης προς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχουν γίνει και πολλές καταγγελίες προς την Εισαγγελία Ρόδου με αναφορές παράνομων εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Εννοείται ότι ο Δήμος Ρόδου και υπηρεσίες του θα συνεχίσουν να επιλαμβάνονται σε όποιες περιπτώσεις υπάρχει υπόνοια παράνομης ή εκτός ορίων λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ως προς την πρόταση σας για συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η δημοτική αρχή είναι σύμφωνη προς αυτήν την κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουμε σχετική πρόταση στο Τμήμα Δωδεκανήσου του ΤΕΕ για διερεύνηση των προθέσεων του για τη συνεργασίας μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ
»

Πηγή : Δελτίο Τύπου [27/01/2014] Αναφορά κατοίκων περί παράνομων κεραιών

↪ Αναρτήθηκε: 27 Ιανουαρίου 2014 :: Αναγνώστηκε: 1655 φορές