Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Τσάι ρόδι

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των ροδιών. Υπάρχουν διάφορα είδη ροδιού άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο γλυκά ενώ υπάρχουν και τα ξινόροδα. Αν και το καθάρισμα του φρούτου μπορεί να είναι λίγο κοπιαστικό και να μας λερώνει τα χέρια, τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά καθώς το ρόδι και ο χυμός του περιέχουν βιταμίνες (C, K, Ε, Α, B6, φυλλικό οξύ κ.α), μέταλλα (κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο), φυτικές ίνες και διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι

Καθώς ο καιρός το φθινόπωρο γίνεται σταδιακά δροσερός, από τα σπόρια του ροδιού μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και τσάι (αφέψημα) ροδιού. Σε πολλές χώρες του κόσμου μάλιστα το τσάι από ρόδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.


Για την παρασκευή του θα χρειαστούμε ένα φλιτζάνι με σπόρια ροδιού. Θα προσθέσουμε νερό σε ένα μεγάλο μπρίκι αλλά χωρίς να το γεμίσουμε μέχρι πάνω και θα το βάλουμε να βράσει στο μάτι της κουζίνας. Θα ρίξουμε στο μπρίκι τα σπόρια του ροδιού και με ένα καθαρό ξύλινο γουδί θα πιέσουμε προσεκτικά τα σπόρια μερικές φορές.

Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι

Παρατηρούμε ότι το νερό άρχισε να παίρνει ένα ελαφρύ κοκκινωπό χρώμα. Όσο πιο κόκκινο και ώριμο είναι το ρόδι τόσο πιο έντονο θα βγει το χρώμα του τσαγιού. Με τον βρασμό σταδιακά τα σπόρια γίνονται διάφανα - άσπρα. Περιμένουμε μέχρι το νερό να βράσει.

Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι

Μόλις το νερό βράσει, αφαιρούμε το μπρίκι απ την εστία και σε ένα φλιτζάνι τοποθετούμε ένα σουρωτήρι για να το φιλτράρουμε. Στη συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε μισή κουταλιά μέλι και αν θέλουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.

Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το τσάι ροδιού !

Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι
Τσάι Ρόδι

* Δείτε ακόμα: «Πως φτιάχνουμε λικέρ ρόδι»

↪ Αναρτήθηκε: 12 Οκτωβρίου 2022 :: Αναγνώστηκε: 531 φορές