Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Προς επισκευή ο οικίσκος του VOR Ψίνθου

Προς επισκευή ο οικίσκος του VOR Ψίνθου
Αποφασίστηκε η έγκριση της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης για την εξαιρετικά επείγουσα - όπως χαρακτηρίζεται - προμήθεια υλικών για την επισκευή του οικίσκου του VOR Ψίνθου του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου (ΚΑΡΔ). Η δαπάνη θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Η λέξη V.O.R. ή VOR στα αγγλικά σημαίνει «Very high frequency (VHF) Omnidirectional Range» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Πανκατευθυντικός Αεροναυτιλιακός Ραδιοφάρος πολύ υψηλής συχνότητας». Πρόκειται για ένα ραδιοναυτιλιακό βοήθημα ή αλλιώς έναν ραδιοφάρο ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στα αεροπλάνα να ακολουθούν την πορεία τους από το αεροδρόμιο αναχώρησης, στο αεροδρόμιο προορισμού.

Υπάρχουν τα VOR διαδρομής (en-route) και τα τερματικά (terminal) VOR.

Όπως αναφέρεται στην wikipedia, τα τερματικά VOR έχουν ισχύ συνήθως 40-60 Watt ενώ τα VOR διαδρομής 150-200 Watt. Το VOR διαδρομής χρησιμοποιούνται κατά τη διαδρομή του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο αναχώρησης στο αεροδρόμιο προορισμού, ενώ τα τερματικά χρησιμοποιούνται κατά την προσέγγιση και διαδικασία προσγείωσης (όπου τερματίζεται η πτήση) στο αεροδρόμιο προορισμού.

Υπάρχει ένας σταθμός εδάφους, ο οποίος είναι συνήθως εγκατεστημένος σε χώρο εντός αεροδρομίων (τερματικό) ή εκτός σε διάφορα επιλεγμένα σημεία - συνήθως υψώματα, λόφους, βουνά - (VOR διαδρομής) ο οποίος εκπέμπει όπως ένας ραδιοφωνικός σταθμός κάποιες πληροφορίες σε ηλεκτρομαγνητική μορφή.

↪ Αναρτήθηκε: 06 Οκτωβρίου 2022 :: Αναγνώστηκε: 454 φορές