Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Το πράσινο φως για την έκθλιψη ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία δίνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου

Το πράσινο φως για την δυνατότητα έκθλιψης ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία της Ρόδου δίνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου
Το πράσινο φως για την δυνατότητα έκθλιψης ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία της Ρόδου δίνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, μετά την ολοκλήρωση των ψεκασμών δακοκτονίας.

Οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων επιτρέπεται να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου από την Δευτέρα 8η Νοεμβρίου 2021. Διευκρινίζεται πάντως ότι η έγκριση αυτή από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου δεν απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων από τις απαιτούμενες εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών.

Έτσι αναμένεται άνοιγμα των ελαιοτριβίων το επόμενο χρονικό διάστημα. Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση :

«Μετά την ολοκλήρωση των ψεκασμών Δακοκτονίας στα νησιά της Ρόδου, Κω, Αστυπάλαιας, Λέρου, Χάλκης και της Κάσου όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα της δακοκτονίας με δολωματικούς ψεκασμούς και τηρώντας τα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα μέχρι την συγκομιδή του ελαιοκάρπου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εγκεκριμένου φυτοφαρμάκου, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την φετινή ελαιοκομική περίοδο 2021-2022 ανακοινώνονται τα εξής:

⇒ οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στα νησιά Ρόδου, Κω, Λέρου και Κάσου επιτρέπεται να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου από την Δευτέρα 8η Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στο τηλέφωνο 2241364926, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Κω στο τηλέφωνο 2242057921 και στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρπάθου στο τηλέφωνο 2245361204.

Διευκρινίζουμε ότι η έγκριση αυτή από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου δεν απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων από τις απαιτούμενες εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών.
»

↪ Αναρτήθηκε: 03 Νοεμβρίου 2021 :: Αναγνώστηκε: 752 φορές