Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Πως γίνονται οι ξιδάτες ελιές
Έτσι γίνονται οι ξυδάτες ελιές στην Ψίνθο

Διαλέγουμε τις ελιές μας σκουρόχρωμες, χωρίς σημάδια να είναι γερές και τις πλένουμε πολύ καλά με νερό. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό, το οποίο πρέπει να αλλάζουμε καθημερινά για 20 μέρες ! Πριν αφήσουμε τις ελιές στο νερό, αν θέλουμε μπορούμε να τις χαράξουμε με ένα μαχαίρι. Αν επιλέξουμε αυτό τον τρόπο και πάλι θα πρέπει να αλλάζουμε το νερό καθημερινά για 20 μέρες.

Ξιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιές

Για την αποθήκευση των ελιών, θα χρειαστούμε ένα πλαστικό δοχείο ή καλύτερα ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Μετά τις 20 μέρες στο τελευταίο ξέβγαλμα, πλένουμε σχολαστικά τις ελιές και τις τοποθετούμε στο βάζο.

Ξιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιές

Γεμίζουμε το βάζο με τις ελιές. Το ίδιο κάνουμε και αν τις τοποθετήσουμε σε πλαστικό δοχείο.


* Δείτε το video.

Στη συνέχεια πρέπει να φτιάξουμε την άρμη. Ανάλογα την ποσότητα των ελιών που θα αποθηκεύσουμε η δοσολογία αλλάζει. Για την ποσότητα των ελιών που αποθηκεύσαμε στο βάζο μας (βλέπε στο βίντεο) θα χρειαστούμε: 3 ποτήρια νερό, 3 κουταλιές αλάτι και ποτήρι ξίδι. Αφού έχουμε προσθέσει και τα τρία υλικά (νερό, αλάτι και ξύδι), ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.

Ξιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιές

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, θα γεμίσουμε με αυτό το δοχείο με τις ελιές μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε την άρμη μόνο με νερό και αλάτι να γεμίσουμε τα δοχεία μας και μετά να προσθέσουμε το ξύδι, ξεχωριστά. Στο τέλος πάντα προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο. Για το γυάλινο βάζο μας, μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο είναι αρκετό.

Ξιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιές
Ξιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιέςΞιδάτες ελιές

Σφραγίζουμε το δοχείο με το καπάκι του και το αφήνουμε κλειστό για 1 μήνα. Μετά από 1 μήνα μπορούμε να ανοίξουμε το δοχείο και να δοκιμάσουμε τις ξιδάτες ελιές μας !


Αναρτήθηκε απο : admin  στις  09 November 2020
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 88 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

H ιστοσελιδα Psinthos.net