Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Τέλος η αποφασιστική αρμοδιότητα των κοινοτήτων
Τέλος η αποφασιστική αρμοδιότητα των κοινοτήτων
Παρά τις αντιδράσεις προέδρων κοινοτήτων από πολλά μέρη της χώρας, ψηφίστηκε τελικά από τους βουλευτές της κυβέρνησης την Πέμπτη 8 Αυγούστου στη Βουλή των Ελλήνων το άρθρο που καταργεί την αποφασιστική αρμοδιότητα των κοινοτήτων (βλέπε: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ - Άρθρο 5 Ρυθμίσεις Θεμάτων Ο.Τ.Α.)

Ουσιαστικά πρόκειται για τροποποίηση της αρμοδιότητας του προέδρου - συμβουλίου της κοινότητας από αποφασιστική, σε εισηγητική προς το Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προοριζόμενα για επενδυτικές ανάγκες.

Άρθρο 5 | Ρυθμίσεις Θεμάτων Ο.Τ.Α.

Με λίγα λόγια οι νέοι κοινοτάρχες και τα συμβούλια κοινοτήτων δεν θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν και περιορίζονται σε γνωμοδοτικού τύπου εισηγήσεις προς τον δήμο που ανήκουν - δήμαρχο. Κατά πόσο άραγε αυτή η εξέλιξη βελτιώνει την κυβερνησιμότητα των Δήμων είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί στην πράξη...

Η αφαίρεση της αποφασιστικής αρμοδιότητας των κοινοτήτων τις στερεί από το να αποφασίζουν για τη διάθεση των αυτοτελών πόρων που τους αντιστοιχούν και περιορίζει περαιτέρω τον χαρακτήρα τους διοικητικά με τις ελάχιστες αρμοδιότητες που σήμερα έχουν. Που είναι λοιπόν η αποκέντρωση στην πράξη που θα άλλαζε την χώρα ;

Διαβάστε σχετικά άρθρα στον τύπο το προηγούμενο διάστημα με τις εκκλήσεις κοινοταρχών που τελικά δεν εισακούστηκαν:

Καθημερινή - Αντίδραση κοινοτήτων Λέσβου για τη μεταφορά πόρων
ΕΡΤ - Επιστολή προέδρων κοινοτήτων προς ΥΠ.ΕΣ. για την αποφασιστική αρμοδιότητα
aitosports.gr - Προτείνεται η αφαίρεση της αποφασιστικής αρμοδιότητας των Κοινοτήτων


Αναρτήθηκε απο : admin  στις  11 August 2019
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 938 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

H ιστοσελιδα Psinthos.net