Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Σε λειτουργία η ενδιάμεση λύση του αριθμού «112»

Σε λειτουργία η ενδιάμεση λύση του αριθμού «112»
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στις (10/08/2019) στην διάθεση των πολιτών βρίσκεται η «ενδιάμεση λύση του 112» μέσω αποστολής μηνυμάτων SMS και CB (Cell Broadcast).

H «ενδιάμεση λύση», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, λειτουργεί από σήμερα (10/08/2019) σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή. Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου.

Με τον τρόπο CB μπορούν να ενημερώνονται αυτόματα όλα τα κινητά μιας περιοχής όμως για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα έτσι θα στέλνονται και με SMS ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη. H ΓΓΠΠ πρόκειται να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την ρύθμιση των κινητών που δεν έχουν κατεβάσει το πρόγραμμα για την ενημέρωση με μηνύματα CB. Στην τελική λύση θα μπορούν να στέλνονται ειδοποιήσεις ακόμα και σε σταθερά τηλέφωνα.

O αριθμός 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον αριθμό 112 στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ.

↪ Αναρτήθηκε: 11 Αυγούστου 2019 :: Αναγνώστηκε: 983 φορές