Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Παρελθόν είναι πια η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου

Η Τράπεζα της Ελλάδος έβαλε λουκέτο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου !
Παρελθόν είναι πλέον η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου αφού η Τράπεζα της Ελλάδος την Κυριακή 8/12/2013 ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της και ουσιαστικά έβαλε λουκέτο στην τοπική τράπεζα του Νομού μας μαζί με άλλες συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας όπως αυτή της Δυτικής Μακεδονίας και εκείνη της Εύβοιας !

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος η απόφαση για το κλείσιμο των Συνεταιριστικών αυτών τραπεζών επάρθη με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους αφού οι τράπεζες αυτές δεν έπιασαν τις προθεσμίες ανακεφαλαιοποίησης που τους είχαν δοθεί.

Κάπως έτσι άδοξα έκλεισε ακόμα μια μεγάλη Δωδεκανησιακή επιχείρηση και μια ιστορία σχεδόν 20ετίας. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου πάντως αντέδρασε με μια σκληρή ανακοίνωση και δηλώνει ότι θα καταθέσει άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Πολλές αντιδράσεις για την απόφαση αυτή υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο από φορείς, συλλόγους και επιχειρηματίες !

Όσο για τις καταθέσεις των πελατών των τραπεζών που κλείνουν αυτές θα μεταφερθούν στο σύνολο τους στην τράπεζα Alpha Bank αφού η εν λόγο τράπεζα κατέθεσε σχετική προσφορά. Για την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ορίστηκε η εταιρία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Λογιστές Α.Ε.

Η τράπεζα Alpha Bank εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι "διασφαλίζονται πλήρως όλες οι καταθέσεις των καταθετών".

Διαβάστε παρακάτω (link) ολόκληρη την ανακοίνωση της τράπεζας Alpha Bank :

https://www.alpha.gr/files/deltia_typou/deltio_typou20131208gr.pdf

↪ Αναρτήθηκε: 09 Δεκεμβρίου 2013 :: Αναγνώστηκε: 1574 φορές