Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Κοινότητας Ψίνθου και σταυροδοσία

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Κοινότητας Ψίνθου και σταυροδοσία
Αναρτήθηκαν έξω από το Πρωτοδικείο Ρόδου τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (και της σταυροδοσίας των υποψηφίων συμβούλων) για την Κοινότητα Ψίνθου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στην Ψίνθο, νικητής είναι ο συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΙΝΘΟΥ» που έλαβε συνολικά (Ε.Τ 250 & 251) 367 ψήφους ενώ ο συνδυασμός «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΙΝΘΟ ΜΑΣ» έλαβε 287 ψήφους αντίστοιχα.

Τους περισσότερους σταυρούς λαμβάνει ο ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 212, στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Κ Ψίνθου ΚΑΡΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του ιδίου συνδυασμού και την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο ΤΣΟΥΛΛΟΣ ΘΑΡΕΝΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ από τον συνδυασμό «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΙΝΘΟ ΜΑΣ».

Άρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα έχουμε νέο πρόεδρο στην Ψίνθο, πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Ψίνθου πλέον με βάση το νέο σύστημα της απλής αναλογικής αφού καταργείται η σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα Δημοτική Κοινότητα Ψίνθου. Όπως έχουμε ξαναγράψει, σχετικά με την εκλογή συμβούλων κοινότητας, εκλέγονται από τους υποψηφίους κάθε συνδυασμού αυτοί που έλαβαν, κατά σειρά, τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Σχετικά με την εκλογή προέδρου κοινότητας, σε περίπτωση που συνδυασμός πλειοψήφησε στην κοινότητα με ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50% + 1 ψήφος), ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος σύμβουλός του αναδεικνύεται πρόεδρος του συμβουλίου της εν λόγω κοινότητας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο πρόεδρος εκλέγεται έμμεσα, από το ίδιο το συμβούλιο κοινότητας, με μυστική ψηφοφορία. Υποψήφιοι για το αξίωμα θα είναι οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλοι από τους δύο πρώτους κατά σειρά εκλογής συνδυασμούς. Διευκρινίζεται ότι, δεν υφίσταται υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου του συμβουλίου κοινότητας άνω των 300 κατοίκων αφού όλοι ο υποψήφιοι στις κοινότητες αυτές είναι υποψήφιοι σύμβουλοι. .

Παρακάτω οι ψήφοι των δύο συνδυασμών ανά τμήμα και στο σύνολο καθώς και η σταυροδοσία όλων των υποψήφιων των συνδυασμών στην Κοινότητα Ψίνθου :

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Κοινότητας Ψίνθου και σταυροδοσία

↪ Αναρτήθηκε: 01 Ιουνίου 2019 :: Αναγνώστηκε: 1357 φορές