Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Ευχαριστώ τους πολίτες που μας στήριξαν σε αυτή τη μάχη» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας ότι «Είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις χιλιάδες των προοδευτικών πολιτών σ αυτή την χώρα. Χάσαμε μια μάχη αλλά έχουμε μπροστά μας τον κρίσιμο πόλεμο.»

«Και δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Έχουμε μάθει άλλωστε πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να βγαίνουμε μπροστά και το ίδιο κάνουμε και τώρα.»

«Άλλωστε δεν είναι το κρίσιμο στη ζωή αν θα πέσεις, αλλά αν θα σηκωθείς»

«Θέλω λοιπόν σήμερα να σας ζητήσω όλους και όλες μαζί να σηκωθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε !»

«Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, ξέρω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Αλλά πιστεύω βαθιά ότι είναι ένας αγώνας που μπορεί να κερδηθεί. Με πίστη στην αλήθεια και για όσα διακυβεύονται στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι λάβαμε το χθεσινό μήνυμα του»


«Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου. Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 χρόνια μνημονίων. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους παλεύουμε.»

«Δεν επέλεξα τελικά να επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε πλήρως την τετραετία αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές,ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών.»

«Την επομένη των εθνικών εκλογών, είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μαζί με Υπουργούς-συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς, είτε θα έχουμε προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία.»

«Αναμετρώνται δυο μεγάλες πολιτικές παραδόσεις, η παράταξη του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και η παράταξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, ισότητας, κοινωνικής προστασίας. Θέλουμε μια κοινωνία που ο καθένας θα είναι μόνος του ή μια κοινωνία του εμείς ;»

«Απευθύνουμε προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τόσο για τη μάχη των εθνικών εκλογών όσο και για το β' γύρο των Δημοτικών & Περιφερειακών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε περιφέρεια να δώσουμε το μήνυμα ότι η παράταξη της προόδου, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης είναι παρούσα.»

«Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν έχουν κριθεί» είπε ο πρωθυπουργός κοιτάζοντας τα στελέχη του και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους «να μην συμπεριφέρονται ωσάν να είναι εξουσία, ας συγκρατήσουν την αλαζονεία τους αλλά να ξέρουν ότι το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο.»

«Ο ελληνικός λαός που θα αποφασίσει δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, επαναλαμβάνω 1.500.000 σχεδόν εκατομμύρια άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια χώρα που θα πορευτεί στο μέλλον με αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Χωρίς νέους καταναγκασμούς, χωρίς την εγχώρια ολιγαρχία να ορίζει τα πάντα σ αυτόν τον τόπο. Αυτοί οι άνθρωποι, είναι οι άνθρωποι που μας στήριξαν χθες, είναι και άλλες εκατοντάδες χιλιάδες που πιστεύουν το ίδιο και νομίζω ότι μπορούμε και θα καταφέρουμε να τους κινητοποιήσουμε και να τους φέρουμε στην κάλπη. Γιατί σ αυτόν τον τόπο, υπάρχει και συλλογική μνήμη και συλλογική δύναμη, δημοκρατία και κοινωνικός έλεγχος. Εμείς πήραμε ένα σαφές μήνυμα, να μην επαναπαυόμαστε, να μην αφήνουμε τον φανατισμό και τον διχασμό να επελαύνει στις ψυχές των ανθρώπων, να γίνουμε καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί, να γίνουμε πιο αποφασιστικοί στην υλοποίηση όσων έχει ανάγκη αυτός ο λαός για να ζήσει καλύτερα.»

«Οι αντίπαλοι μας επένδυσαν σχεδόν τα πάντα σε μια ψήφο δικής μας τιμωρίας όμως αυτό πάντα έχει ένα όριο, από αύριο θα πρέπει να μας πούν και τι προτείνουν οι ίδιοι και δική μας προσπάθεια πρέπει να είναι να καταδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο που κρύφτηκε επιμελώς πίσω από αυτή την αντι-σύριζα εκστρατεία, το κυβερνητικό πρόγραμμα δηλαδή της ΝΔ που δεν είναι απλά τίτλοι αλλά θα έλεγα ότι είναι η συντριπτική αλλαγή της καθημερινότητας της πλειοψηφίας των πολιτών προς το χειρότερο»

«Να αναδείξουμε και το δικό μας πρόγραμμα, το πως και με ποίον τρόπο θα χτίσουμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε, το γιατί πρέπει ο ελληνικός λαός να μας δώσει τώρα την ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια δεμένα.»

«Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω τη ρήση του Νίτσε "ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό". Εμείς λοιπόν σήμερα είμαστε εδώ πιο δυνατοί, ποιο αποφασισμένοι, ποιο πεισμωμένοι και να το θυμηθείτε ίσως τελικά το χθεσινό να μας βγεί και σε καλό, ίσως τελικά βγούμε πιο δυνατοί στην κρίσιμη μάχη που έχουμε μπροστά μας, στην κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών»

«Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή δύναμη, καλή οργάνωση, καλό αγώνα με πείσμα και αποφασιστικότητα όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, σας ευχαριστώ θερμά !»

↪ Αναρτήθηκε: 27 Μαΐου 2019 :: Αναγνώστηκε: 874 φορές