Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών.

« Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού »

« Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία »

« Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας. Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει »

« Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού »

« Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα »

« Η αφοσίωσή μας στο λαό, δεν είναι τακτική επιλογή. Είναι ηθική υποχρέωση. Είναι απαράβατος κανόνας. Είναι η ψυχή μας. Είναι η ψυχή μου »

« Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών, να αμφισβητήσει συνολικά αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Ήδη το κάνει »

« Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό, ανήκει σε σας. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

« Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για να είναι ο ελληνικός αυτός που θα λάβει την απόφαση αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με το σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε »

« Απευθυνόμαστε στο μοναδικό μας στήριγμα στο λαό, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, απευθύνομαι σε αυτούς με ειλικρίνεια και ζητάμε τη δικιά τους καθαρή εντολή. Πορευτήκαμε με το κεφάλι ψηλά, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας την απάντηση την έδινε και θα τη δίνει πάντα, ο ελληνικός λαός, θα τη δώσετε όλες και όλοι εσείς. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια και αυτό το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς και για αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς »

Δείτε το βίντεο :

/div>
Νωρίτερα η Singular Logic ανακοίνωσε την επίσημη εκτίμηση της για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών όπου η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται περί τις 9 ποσοστιαίες μονάδες (με περιθώριο στατιστικού λάθους +/- 0,5%).

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του είχε ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες.


↪ Αναρτήθηκε: 26 Μαΐου 2019 :: Αναγνώστηκε: 968 φορές