Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Αφρικανική σκόνη με βροχή
Συχνά μας επισκέπτεται η αφρικανική σκόνη την φετινή άνοιξη, μετατρέποντας τον καταγάλανο ανοιξιάτικο ουρανό σε μουντό και γκρίζο. Το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης πάνω από το νησί της Ρόδου απόψε (23/05/2019), συνοδεύτηκε από ασθενή βροχόπτωση ή αλλιώς κοκκινόχωμα. Παρακάτω εικόνα από την Ψίνθο απόψε :


* Δείτε το video
Δείτε παρακάτω πως η αφρικανική σκόνη επηρεάζει την περιοχή μας κατά το διάστημα (22/05/2019 - 29/05/2019) :

Αφρικανική σκόνη
Πηγή: meteo.gr

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρεται στην Ευρώπη από την έρημο Σαχάρα με τον νότιο άνεμο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο η περιοχή αυτή της Αφρικής «στέλνει» στην ατμόσφαιρα περί τους 600 - 700 τόνους σκόνης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια, το κοκκινόχωμα εμφανίστηκε στα νησιά της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης.
Η αερομεταφερόμενη αφρικανική σκόνη, πέρα από τη δημιουργία του κοκκινοχώματος, επηρεάζει και την ανθρώπινη υγεία, αυξάνοντας το αίσθημα δυσφορίας σε άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Αναρτήθηκε απο : admin  στις  23 May 2019
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 428 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !

H ιστοσελιδα Psinthos.net