Σύνδεση | Εγγραφή
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα του psinthos.net
Αφρικανική σκόνη με βροχή
Συχνά μας επισκέπτεται η αφρικανική σκόνη την φετινή άνοιξη, μετατρέποντας τον καταγάλανο ανοιξιάτικο ουρανό σε μουντό και γκρίζο. Το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης πάνω από το νησί της Ρόδου απόψε (23/05/2019), συνοδεύτηκε από ασθενή βροχόπτωση ή αλλιώς κοκκινόχωμα. Παρακάτω εικόνα από την Ψίνθο απόψε :


* Δείτε το video
Δείτε παρακάτω πως η αφρικανική σκόνη επηρεάζει την περιοχή μας κατά το διάστημα (22/05/2019 - 29/05/2019) :

Αφρικανική σκόνη
Πηγή: meteo.gr

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρεται στην Ευρώπη από την έρημο Σαχάρα με τον νότιο άνεμο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο η περιοχή αυτή της Αφρικής «στέλνει» στην ατμόσφαιρα περί τους 600 - 700 τόνους σκόνης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια, το κοκκινόχωμα εμφανίστηκε στα νησιά της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης.
Η αερομεταφερόμενη αφρικανική σκόνη, πέρα από τη δημιουργία του κοκκινοχώματος, επηρεάζει και την ανθρώπινη υγεία, αυξάνοντας το αίσθημα δυσφορίας σε άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ορφανός Βασίλειος - Ψίνθος, Ρόδος
Αναρτήθηκε απο : admin  στις  23 May 2019
Κάντε ένα σχόλιο Διαβάστε όλα τα σχόλια Προσθέστε ένα σχόλιο & δείτε τα σχόλια των άλλων ( 0 )
→ Αναγνώστηκε 328 φορές Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στο facebook ! Κάνε tweet το άρθρο στο twitter ! Μοιράσου αυτό το άρθρο στο google+ ! Καρφίτσωσε και μοιράσου αυτό το άρθρο στο Pinterest !
Επιγραφές Periclis